Lokumun anlamı nedir
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bi tartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde ceşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Turk tatlısı
Osmanlıca rahat ulhulkum yani boğaz rahatlatan kelimesinden tureyen Lokum, yaklaşık 15 yuzyıldan beri Anadolu`da bilinmekle birlikte, ozellikle 17 yuzyilda Osmanlı İmparatorluğu sınırları icinde yaygınlaştı Avrupa`da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla `Turkish Delight` adıyla 18 yuzyılda tanınmaya başlandı Daha onceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokumun 17 yuzyilda `Kelle şekeri` olarak bilinen rafine şeker ile ozellikle nişastanın bulunup ulkeye getirilmesi sayesinde hem yapımı, hem de lezzeti değişti
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bi tartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde ceşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Turk tatlısı
Osmanlıca rahat ulhulkum yani boğaz rahatlatan kelimesinden tureyen Lokum, yaklaşık 15 yuzyıldan beri Anadolu`da bilinmekle birlikte, ozellikle 17 yuzyilda Osmanlı İmparatorluğu sınırları icinde yaygınlaştı Avrupa`da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla `Turkish Delight` adıyla 18 yuzyılda tanınmaya başlandı Daha onceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokumun 17 yuzyilda `Kelle şekeri` olarak bilinen rafine şeker ile ozellikle nişastanın bulunup ulkeye getirilmesi sayesinde hem yapımı, hem de lezzeti değişti