iltasyazilim
FD Üye
Lokum Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 5 yemek kaşığı irmik
*2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*Aldığı kadar un ( yumuşak olmasına dikkat edin)
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*3 damla limon
Lokum Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk olarak 3 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekerimizi kaynatıyoruz ,kaynadıktan sonra içine 3 damla limon sıkıp altını kapatıyoruz Hamurumuz için; margarin ,sıvı yağ, irmik ,yumurta ve pudra şekerimizi bi güzel karıştırıp, diğer malzemeleri ekliyoruz yumuşak bir hamur yoğurup ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlıyoruz Yuvarladığımız hamurların üstüne fındık koyup yumurta sarısını sürüyoruz Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz Pişen şekerparemize kaynatıp soğuttuğumuz şerbetimizi ekliyoruz Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
*125 gr margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 5 yemek kaşığı irmik
*2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*Aldığı kadar un ( yumuşak olmasına dikkat edin)
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*3 damla limon
Lokum Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk olarak 3 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekerimizi kaynatıyoruz ,kaynadıktan sonra içine 3 damla limon sıkıp altını kapatıyoruz Hamurumuz için; margarin ,sıvı yağ, irmik ,yumurta ve pudra şekerimizi bi güzel karıştırıp, diğer malzemeleri ekliyoruz yumuşak bir hamur yoğurup ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlıyoruz Yuvarladığımız hamurların üstüne fındık koyup yumurta sarısını sürüyoruz Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz Pişen şekerparemize kaynatıp soğuttuğumuz şerbetimizi ekliyoruz Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun