iltasyazilim
FD Üye
Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
içi için:
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı 2 parmak eksik süt
Süslemek için:
*Toz Antep fıstığı
*Hindistan cevizi
*Damla çikolata
Lokum Tarifi Yapılışı Süt ve unu ocağa almadan önce iyice karıştırıyoruz Ve ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz Kaynamaya başlayan muhallebimize şekerini ve vanilyayı ekliyoruz pişirmeye devam ediyoruz Göz göz olan muhallebimize margarinini ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz Borcamımızı ıslatıp muhallebimizi döküyoruz Orjinalınde hindistan cevizi var benim kızım sevmiyor diye böle tercih ettim Bir taraftan da krem şantimizi hazırlayıp dolaba koyuyoruz İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizi dolapta dinlendiriyoruz 1 saat sonra krem şantisini sürüp süslüyoruz Aslında ne kadar çok dinlenirse tatlımız daha güzel olur Dilimlere ayırıp sarıyoruz Ben sardıktan sonra hindistan cevizine buladım şimdiden afiyet olsun
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
içi için:
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı 2 parmak eksik süt
Süslemek için:
*Toz Antep fıstığı
*Hindistan cevizi
*Damla çikolata
Lokum Tarifi Yapılışı Süt ve unu ocağa almadan önce iyice karıştırıyoruz Ve ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz Kaynamaya başlayan muhallebimize şekerini ve vanilyayı ekliyoruz pişirmeye devam ediyoruz Göz göz olan muhallebimize margarinini ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz Borcamımızı ıslatıp muhallebimizi döküyoruz Orjinalınde hindistan cevizi var benim kızım sevmiyor diye böle tercih ettim Bir taraftan da krem şantimizi hazırlayıp dolaba koyuyoruz İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizi dolapta dinlendiriyoruz 1 saat sonra krem şantisini sürüp süslüyoruz Aslında ne kadar çok dinlenirse tatlımız daha güzel olur Dilimlere ayırıp sarıyoruz Ben sardıktan sonra hindistan cevizine buladım şimdiden afiyet olsun