iltasyazilim
FD Üye
Lokum Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka (350gr )
*2 kutu sade lokum (benimkiler 140gr İdi)
*4 yumurta
*8 çorba kaşığı şeker
*8 çorba kaşığı un
*1 vanilya tozu
*1 kabartma tozu
Şerbeti için:
*600 Ml Su
*400 Gr Şeker
*1 vanilya tozu (ateşten çektikten sonra koyuluyor)
Lokum Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle hepinize Merhaba
Bu gün size Lokum tatlısı yapacağım, kendisi çok güzel ve her ağız tadına hitap edebilecek bir tatlıdır
Geçelim hazırlanışına, öncelikle şerbetimizi pişirelim Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynaması gerek Ateşten çektikten sonra içine bir vanilya tozu koyup soğumaya bırakıyoruz
Gelelim yufkaların arasına süreceğimiz karışıma: 4 yumurtayı iyice çarptıktan sonra içine 8 çorba kaşığı şekeri ilave edip ve 1 vanilya tozunuda ilave edip çırpmaya devam ediyoruz Sonra 8 çorba kaşığı unu ve kabartma tozunuda ilave edip iyice karıştırıyoruz Sonra yufkaları açıp düz bir şekilde karışımımızdan azar, azar koyup her tarafına sürüyoruz, sonra yufkanın baş köşesine lokumları dizeliyoruz aralarına boşluk bırakarak tabiki Sonra altındaki yufkayıda tutarak toplamda 2 şer yufka oluyor, dolamaya başlıyoruz Bunu yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz Önceden tavamızı yağlıyoruz ve karışımdan biraz üzerine gezdiriyoruz ve doladığımız küçük rulo şeklindeki yufkalarımızı tavanın içine diziyoruz En üstünede kalan karışımı döküp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz (180•) ve üzeri altın rengi olana kadar pişiriyoruz Pişen tatlımızı fırından alıp çok az soğumaya bırakıyoruz ondan sonra şerbetimizi üzerine döküyoruz Soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra servise hazırdır tatlımız
Afiyet olsun şimdiden deneyenlere
*1 paket baklavalık yufka (350gr )
*2 kutu sade lokum (benimkiler 140gr İdi)
*4 yumurta
*8 çorba kaşığı şeker
*8 çorba kaşığı un
*1 vanilya tozu
*1 kabartma tozu
Şerbeti için:
*600 Ml Su
*400 Gr Şeker
*1 vanilya tozu (ateşten çektikten sonra koyuluyor)
Lokum Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle hepinize Merhaba
Bu gün size Lokum tatlısı yapacağım, kendisi çok güzel ve her ağız tadına hitap edebilecek bir tatlıdır
Geçelim hazırlanışına, öncelikle şerbetimizi pişirelim Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynaması gerek Ateşten çektikten sonra içine bir vanilya tozu koyup soğumaya bırakıyoruz
Gelelim yufkaların arasına süreceğimiz karışıma: 4 yumurtayı iyice çarptıktan sonra içine 8 çorba kaşığı şekeri ilave edip ve 1 vanilya tozunuda ilave edip çırpmaya devam ediyoruz Sonra 8 çorba kaşığı unu ve kabartma tozunuda ilave edip iyice karıştırıyoruz Sonra yufkaları açıp düz bir şekilde karışımımızdan azar, azar koyup her tarafına sürüyoruz, sonra yufkanın baş köşesine lokumları dizeliyoruz aralarına boşluk bırakarak tabiki Sonra altındaki yufkayıda tutarak toplamda 2 şer yufka oluyor, dolamaya başlıyoruz Bunu yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz Önceden tavamızı yağlıyoruz ve karışımdan biraz üzerine gezdiriyoruz ve doladığımız küçük rulo şeklindeki yufkalarımızı tavanın içine diziyoruz En üstünede kalan karışımı döküp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz (180•) ve üzeri altın rengi olana kadar pişiriyoruz Pişen tatlımızı fırından alıp çok az soğumaya bırakıyoruz ondan sonra şerbetimizi üzerine döküyoruz Soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra servise hazırdır tatlımız
Afiyet olsun şimdiden deneyenlere