iltasyazilim
FD Üye
Lor Dolması nasıl yapılır
Lor Dolaması yapılışı
2 kadeh bulgur
500 gram çökelek (lor)
Yeteri değin evelik veya pazı yaprağı
2 adet soğan,
Tuz
2 kaşık margarin
Eksik süt kaymağı
Soğanları ince ince kıyın ve yağda pembeleşinceye değin kavurun Diğer tarafta bulguru pilav gibi pişirin Kavrulan soğanlara kaymak, bulgur ve lor ek edin Daha Sonra en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve pazı yapraklarını dolma gibi sarıp tepsiye tek kat dizin Fırına verip biraz üzerleri kızarmaya yakın çıkarın Tereyağını kızdırıp üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurtla yiyin *
Lor Dolaması yapılışı
2 kadeh bulgur
500 gram çökelek (lor)
Yeteri değin evelik veya pazı yaprağı
2 adet soğan,
Tuz
2 kaşık margarin
Eksik süt kaymağı
Soğanları ince ince kıyın ve yağda pembeleşinceye değin kavurun Diğer tarafta bulguru pilav gibi pişirin Kavrulan soğanlara kaymak, bulgur ve lor ek edin Daha Sonra en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve pazı yapraklarını dolma gibi sarıp tepsiye tek kat dizin Fırına verip biraz üzerleri kızarmaya yakın çıkarın Tereyağını kızdırıp üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurtla yiyin *