iltasyazilim
FD Üye
Lor Peynirli Biber( Ciza) Tarifi İçin Malzemeler
*300gr Orta irilikte küçük süs biberi
*250gr lor peyniri
*1015 adet fındık
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı çörek otu (arzuya göre)
*12veya 1Su bardağı Zeytinyağı
*Salamuralık kayatuzu
Lor Peynirli Biber( Ciza) Tarifi Yapılışı Ben lor peynirini kendim sütü kestirip yaptım (1kg sütün içine 2kaşık yoğurt koydum 12damlada limon suyu ilave ettim Kaynamaya başlayınca kesiliyor Sonra soğumaya bırakın ince bir süzgec veya tülbentten süzün İsterseniz tuzlu isterseniz tuzsuz kullanabilirsiniz )Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın Bir tencerede su kaynatın diğer bir kapta da buzlu su olsun Biberleri 35 dk kaynatıp buzlu suyun içine atın temiz bir bez veya kağıt havlu üzerine alin Süzülmeleri için 1 saat kadar bekleyin Diğer tarafta lor peyniri iri kıyılmış fındığı kekik ve çörekotunu eğer peynir tuzsuz ise 1yemek kaşığı salamuralık tuz ilave edin Soğumuş ve suyu süzülmüş biberlerin içine doldurun Cam kavanoza düzgün biçimde yerleştirin üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ilave edin Yaklaşık olarak 15 gün sonra yemeye hazır oluyor AFİYET OLSUN ??
*300gr Orta irilikte küçük süs biberi
*250gr lor peyniri
*1015 adet fındık
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı çörek otu (arzuya göre)
*12veya 1Su bardağı Zeytinyağı
*Salamuralık kayatuzu
Lor Peynirli Biber( Ciza) Tarifi Yapılışı Ben lor peynirini kendim sütü kestirip yaptım (1kg sütün içine 2kaşık yoğurt koydum 12damlada limon suyu ilave ettim Kaynamaya başlayınca kesiliyor Sonra soğumaya bırakın ince bir süzgec veya tülbentten süzün İsterseniz tuzlu isterseniz tuzsuz kullanabilirsiniz )Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın Bir tencerede su kaynatın diğer bir kapta da buzlu su olsun Biberleri 35 dk kaynatıp buzlu suyun içine atın temiz bir bez veya kağıt havlu üzerine alin Süzülmeleri için 1 saat kadar bekleyin Diğer tarafta lor peyniri iri kıyılmış fındığı kekik ve çörekotunu eğer peynir tuzsuz ise 1yemek kaşığı salamuralık tuz ilave edin Soğumuş ve suyu süzülmüş biberlerin içine doldurun Cam kavanoza düzgün biçimde yerleştirin üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ilave edin Yaklaşık olarak 15 gün sonra yemeye hazır oluyor AFİYET OLSUN ??