iltasyazilim
FD Üye
Lor peynirli çiğ börek malzemeleri
500 gr un 1 su bardağı süt 10 gr maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker Ayçiçeği yağı İç malzeme için
250 gr lor peyniri Yarım demet maydanoz Lor peynirli çiğ börek:
Un, süt, maya, tuz, şekeri geniş bir kasede karıştırarak yoğurun Orta yumuşaklıkta bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın üzerini örterek 40 dakika dinlendirin
Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın Bir tarafına peynirli harçtan yerleştirip yarım ay şekkinde kapatın Kızgın yağda önlü arkalı kızartın Sıcak servis yapın
Lor peynirli çiğ börek artık hazır, afiyet olsun
500 gr un 1 su bardağı süt 10 gr maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker Ayçiçeği yağı İç malzeme için
250 gr lor peyniri Yarım demet maydanoz Lor peynirli çiğ börek:
Un, süt, maya, tuz, şekeri geniş bir kasede karıştırarak yoğurun Orta yumuşaklıkta bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın üzerini örterek 40 dakika dinlendirin
Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın Bir tarafına peynirli harçtan yerleştirip yarım ay şekkinde kapatın Kızgın yağda önlü arkalı kızartın Sıcak servis yapın
Lor peynirli çiğ börek artık hazır, afiyet olsun