Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi

Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler500 gram un (3,5 su bardağı)
175 gram margarin
(oda sıcaklığında) 150 ml süt (23 su bardağı)
2 adet yumurta
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:
100 gram lor peyniri
12 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz (eğer lor peyniriniz tuzsuzsa ilave edilecek)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı susam (üzerine serpmek için)
1 yemek kaşığı çörek otu (üzerine serpmek için)

Püf Noktası ;
Kullanacağınız süt ılık olursa mayalanma süreci de o kadar kısa sürecektir
Eğer hazır maya yerine yaş maya veya kuru maya kullanırsanız önceden aktive etmek için süt ve mayayı bir kabın içinde bekleterek mayayı açın

Pişirme Önerisi ;
Fırını fansız kullanırsanız daha puf dokulu poğaçalar elde edersiniz

Nasıl Yapılır?
Unu geniş bir kaba eleyin
Margarini, yumurtayı, ılık sütü, mayayı ve tuzu ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın
Tezgahınızı hafif unlayın ve hazırladığınız bezeleri aralıklarla dizin
Üzerine nemli temiz bir bez örtün ve 3035 dakika hacimlerinin iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin
Lor peyniri ve ince kıyılmış dereotunu bir kabın içinde iyice karıştırın
Fırını 175 dereceye ayarlayın
Mayalanan hamurlara bastırarak gazını alın
Bastırarak yuvarlayın ve yarısına iç harcı koyup, hamurun diğer yarısını iç harcın üzerine kapatın
İki hamurun birleşim noktasına hafifçe bastırın
Poğaçalarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 1015 dakika bu şekilde son kez mayalandırın
Yumurta sarısını mayalanan hamurların üzerine sürün Üzerlerine susam, çörek otu gezdirerek fırınlayın
Yaklaşık 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin
Pişirdikten sonra ızgara telinin üzerinde bekletin ve servis edin İşte bu kadar, afiyetler olsun!


 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt