iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler500 gram un (3,5 su bardağı)
175 gram margarin
(oda sıcaklığında) 150 ml süt (23 su bardağı)
2 adet yumurta
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
100 gram lor peyniri
12 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz (eğer lor peyniriniz tuzsuzsa ilave edilecek)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı susam (üzerine serpmek için)
1 yemek kaşığı çörek otu (üzerine serpmek için)
Püf Noktası ;
Kullanacağınız süt ılık olursa mayalanma süreci de o kadar kısa sürecektir
Eğer hazır maya yerine yaş maya veya kuru maya kullanırsanız önceden aktive etmek için süt ve mayayı bir kabın içinde bekleterek mayayı açın
Pişirme Önerisi ;
Fırını fansız kullanırsanız daha puf dokulu poğaçalar elde edersiniz
Nasıl Yapılır?
Unu geniş bir kaba eleyin
Margarini, yumurtayı, ılık sütü, mayayı ve tuzu ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın
Tezgahınızı hafif unlayın ve hazırladığınız bezeleri aralıklarla dizin
Üzerine nemli temiz bir bez örtün ve 3035 dakika hacimlerinin iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin
Lor peyniri ve ince kıyılmış dereotunu bir kabın içinde iyice karıştırın
Fırını 175 dereceye ayarlayın
Mayalanan hamurlara bastırarak gazını alın
Bastırarak yuvarlayın ve yarısına iç harcı koyup, hamurun diğer yarısını iç harcın üzerine kapatın
İki hamurun birleşim noktasına hafifçe bastırın
Poğaçalarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 1015 dakika bu şekilde son kez mayalandırın
Yumurta sarısını mayalanan hamurların üzerine sürün Üzerlerine susam, çörek otu gezdirerek fırınlayın
Yaklaşık 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin
Pişirdikten sonra ızgara telinin üzerinde bekletin ve servis edin İşte bu kadar, afiyetler olsun!
175 gram margarin
(oda sıcaklığında) 150 ml süt (23 su bardağı)
2 adet yumurta
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
100 gram lor peyniri
12 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz (eğer lor peyniriniz tuzsuzsa ilave edilecek)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı susam (üzerine serpmek için)
1 yemek kaşığı çörek otu (üzerine serpmek için)
Püf Noktası ;
Kullanacağınız süt ılık olursa mayalanma süreci de o kadar kısa sürecektir
Eğer hazır maya yerine yaş maya veya kuru maya kullanırsanız önceden aktive etmek için süt ve mayayı bir kabın içinde bekleterek mayayı açın
Pişirme Önerisi ;
Fırını fansız kullanırsanız daha puf dokulu poğaçalar elde edersiniz
Nasıl Yapılır?
Unu geniş bir kaba eleyin
Margarini, yumurtayı, ılık sütü, mayayı ve tuzu ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın
Tezgahınızı hafif unlayın ve hazırladığınız bezeleri aralıklarla dizin
Üzerine nemli temiz bir bez örtün ve 3035 dakika hacimlerinin iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin
Lor peyniri ve ince kıyılmış dereotunu bir kabın içinde iyice karıştırın
Fırını 175 dereceye ayarlayın
Mayalanan hamurlara bastırarak gazını alın
Bastırarak yuvarlayın ve yarısına iç harcı koyup, hamurun diğer yarısını iç harcın üzerine kapatın
İki hamurun birleşim noktasına hafifçe bastırın
Poğaçalarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 1015 dakika bu şekilde son kez mayalandırın
Yumurta sarısını mayalanan hamurların üzerine sürün Üzerlerine susam, çörek otu gezdirerek fırınlayın
Yaklaşık 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin
Pişirdikten sonra ızgara telinin üzerinde bekletin ve servis edin İşte bu kadar, afiyetler olsun!