iltasyazilim
FD Üye
Lor Peynirli Limonlu Pancake Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet Yumurta
*1 su bardağı Süt
*1 su bardağı Un
*1 adet Limon
*1 çay kaşığı Kabartma Tozu
*Yarım çay kaşığı Karbonat
*1 tatlı kaşığı Bal
*1 yemek kaşığı Sıvıyağ
Lor Peynirli Limonlu Pancake Tarifi Yapılışı Herkese merhaba mutfağıma hoşgeldiniz
Kin yeni bir tarif peynirli ve limonlu pancake Aslında uzun zamandır damak tadımızda ve kahvaltı sofralarımızda alışkanlık haline gelen pancake kahvaltı iççin yeni bir versiyon
Malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın
Lor peynirlerini bir kaba alıp limon suyu ekleyip çırpma teli ile çırpın, daha sonra yumurtaları ekleyip tekrar çırpın, homojen kıvam elde etmek istiyoruz
Daha sonra süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın
Un, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip sadece yavaşça karıştırın
Limon kabuğu rendesini ve balı da ekleyip karıştırın
Isıtılmış krep tavasına arzu ettiğiniz miktarda hamur ekleyin Hamurun üzeri kabarcıklanınca pişmiş olduğu anlaşılır spatula ile çevirip kısa bir süre de diğer kısmını pişirin
Hamurlar pişince ekstra limon kabuğu rendesi ve bal ile servis edebilirsiniz
Yeni tarifler için takipte kalın
Tarif için İdil Tatari’ye teşekkürler
Leziz günler !
*2 adet Yumurta
*1 su bardağı Süt
*1 su bardağı Un
*1 adet Limon
*1 çay kaşığı Kabartma Tozu
*Yarım çay kaşığı Karbonat
*1 tatlı kaşığı Bal
*1 yemek kaşığı Sıvıyağ
Lor Peynirli Limonlu Pancake Tarifi Yapılışı Herkese merhaba mutfağıma hoşgeldiniz
Kin yeni bir tarif peynirli ve limonlu pancake Aslında uzun zamandır damak tadımızda ve kahvaltı sofralarımızda alışkanlık haline gelen pancake kahvaltı iççin yeni bir versiyon
Malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın
Lor peynirlerini bir kaba alıp limon suyu ekleyip çırpma teli ile çırpın, daha sonra yumurtaları ekleyip tekrar çırpın, homojen kıvam elde etmek istiyoruz
Daha sonra süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın
Un, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip sadece yavaşça karıştırın
Limon kabuğu rendesini ve balı da ekleyip karıştırın
Isıtılmış krep tavasına arzu ettiğiniz miktarda hamur ekleyin Hamurun üzeri kabarcıklanınca pişmiş olduğu anlaşılır spatula ile çevirip kısa bir süre de diğer kısmını pişirin
Hamurlar pişince ekstra limon kabuğu rendesi ve bal ile servis edebilirsiniz
Yeni tarifler için takipte kalın
Tarif için İdil Tatari’ye teşekkürler
Leziz günler !