iltasyazilim
FD Üye
Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar (4 Kişilik)
Malzemeler:
225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 küçük soğan, ince doğranmış
100 gr mantar, doğranmış
2 yumurta, çırpılmış
50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi
Tuz ve karabiber
25 gr tereyağı, eritilmiş
Maydanoz, süslemek için
HAZIRLANIŞI :
Fırını 200 C ısıtın
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın
Mantarları ekleyip 1 2 dak devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin
Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin Hint cevizini tuzu ve biberi katın
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürünKarışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın
Kapları firına sürüp 2025 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın
ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz
Malzemeler:
225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 küçük soğan, ince doğranmış
100 gr mantar, doğranmış
2 yumurta, çırpılmış
50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi
Tuz ve karabiber
25 gr tereyağı, eritilmiş
Maydanoz, süslemek için
HAZIRLANIŞI :
Fırını 200 C ısıtın
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın
Mantarları ekleyip 1 2 dak devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin
Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin Hint cevizini tuzu ve biberi katın
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürünKarışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın
Kapları firına sürüp 2025 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın
ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz