Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lor ve Ispanak Dolgulu Tortellini

Lor ve Ispanak Dolgulu Tortellini

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lor ve Ispanak Dolgulu Tortellini


Lor ve Ispanak Dolgulu Tortellini Malzemeleri

Hamur için
2,53 su bardağı ( 250275 gr ) un
3 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz

Dolgu için
200 gr ıspanak
250 gr lor
1 yumurta akı
Beyaz biber – tuz
Muskat

Sos için
200 gr tereyağı
1 dolu avuç fesleğen
1 ezilmiş sarımsak
Tuz – karabiber
Geniş bir kaba unu eleyin Bir tutam tuz ekleyip karıştırın Unun ortasını açın Ortasına 3 tam yumurta kalan 1 yumurtanın da sarısını kırın, akını sos için ayırın 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, çatal yardımıyla homojen kıvama gelene kadar çırpın Kenarlardan unu yavaş yavaş karıştırarak, hamur kıvamına gelene kadar yoğurun Sonra top haline getirip, üzerini streç filmle örterek en az 12 saat dinlendirin
Hamur dinlenirken tencerede su kaynatın Ayrı bir kapta buzlu su hazırlayın Ispanağın yapraklarını ayırıp yıkayın ve 1 dakika kaynar suda haşlayın Sonra buzlu suya alıp 30 saniye kadar tutun Sonra çıkarıp suyunu sıkın Suyu sıkılmış ıspanakları ince kıyın Lor peynirini ufalayarak ıspanağa ilave edin Yumurta akını ekleyin Tuz ve beyaz biberle baharatlandırın
Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla ince açın Bıçak yardımıyla hamurdan 4×4 kareler kesin Ortalarına hazırladığınız harçtan koyun Hamuru üçgen kapatıp uçlarını arkaya doğru burarak sıkıca birleştirin
Geniş bir tencerede su kaynatıp içine tuz ilave edin Tortellinileri kaynayan suya atıp 23 dakika haşlayın
Tereyağını tavada eritin
Fesleğeni ister bütün ister kıyılmış olarak ekleyip 12 döndürün En son sarımsağı ekleyip ocaktan alın Tuz ve karabiberle baharatlandırıp süzülmüş tortellinileri tavaya ilave edin Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin

 

Similar threads

Ispanak ve Peynir Dolgulu Dereotlu Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler Hamur için *1 su bardagı ılık süt *12 su bardagı zeytinyağı *1 yemek kaşığı kuru maya *1 yemek kaşığı şeker *1 5 çay kaşığı tuz *810 dal dereotu *Aldığı kadar sarı bugday unu İç dolgusu *1 kuru soğan *400 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Ispanak Dolgulu Krepler Tarifi İçin Malzemeler Krep için; *4 adet yumurta *1 su bardağı süt *1 su bardağı su *4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı *2 su bardağı un *1 tutam tuz İç harcı için; *500 gr ıspanak *300 gr mantar *1 soğan *1 paket krema *3 yemek kaşığı zeytinyağ *Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Birçok yemeğin yanına yakışan ve yedikçe yedirten dolgulu biber aslında Arnavut mutfağından geliyor. Evde kolayca yapabileceğiniz pratik ve lezzetli mezelerden biri. Peki, dolgulu biber nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dolgulu biber tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Birçok yemeğin yanına yakışan ve yedikçe yedirten dolgulu biber aslında Arnavut mutfağından geliyor. Meskende basitçe yapabileceğiniz pratik ve lezzetli mezelerden biri. Pekala, dolgulu biber nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dolgulu biber tanımı, yapılışı, hazırlanışı, gerekli materyaller...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
İçi Dolgulu Baton Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *Yarım kilo un *1 su bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı instant maya *1 çay kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *1 çay bardağı ılık süt *1 çay bardağı çiçek yağ İçi için; *2 çarliston biber *2 domates *1 su bardağı lor peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt