iltasyazilim
FD Üye
Lorlu Börek Sodalı Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane yufka
*Yarım kg lor
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
Üzeri için;
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Susam
*Çörekotu
Lorlu Börek Sodalı Tarifi Yapılışı
Yine pratik çıtır çıtır bir tarifle karşınızdayım değerli NYT ailesi okul toplantımız vardı onun için yapmıştım tarifini sordu hep arkadaşlar bende hemen nefis yemeklere davet ettim paylaşacağım takip edin dedim Böreğimizi akşamdan yada iki saat önceden yaparsak daha güzel sonuç alırız önce lorlu içimizi ayarlayalım lorumuzun üzerine maydanozları ince ince doğruyoruz tuz atıp karıştırıyoruz yufkalarımızı açalım kaşık yardımıyla yada benim gibi küçük su şişesinin kapağını delip pratik bir yağdanlık yapabilirsiniz çok güzel her yerine eşit dökülüyor Yağımızı dökelim ortadan bölelim kenarlarından katlayalım tepsimize sığacak şekilde rulo yapıp saralım yufkalar bitip tepsi dolana kadar aynı işlemi yapalım Tepsi dolunca üzerine maden suyunu dökelim dolaba koyalım ister günler öncesinden yapıp dondurucuya atın çıkarıp üzerine yoğurt ,yağı karıştırıp sürelim üzerine susam ,çörek otu ohhhhhh mis pişerken kokusu harika 200 derecede 30 ila 40 dakika arasında pişirelim
*4 tane yufka
*Yarım kg lor
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
Üzeri için;
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Susam
*Çörekotu
Lorlu Börek Sodalı Tarifi Yapılışı
Yine pratik çıtır çıtır bir tarifle karşınızdayım değerli NYT ailesi okul toplantımız vardı onun için yapmıştım tarifini sordu hep arkadaşlar bende hemen nefis yemeklere davet ettim paylaşacağım takip edin dedim Böreğimizi akşamdan yada iki saat önceden yaparsak daha güzel sonuç alırız önce lorlu içimizi ayarlayalım lorumuzun üzerine maydanozları ince ince doğruyoruz tuz atıp karıştırıyoruz yufkalarımızı açalım kaşık yardımıyla yada benim gibi küçük su şişesinin kapağını delip pratik bir yağdanlık yapabilirsiniz çok güzel her yerine eşit dökülüyor Yağımızı dökelim ortadan bölelim kenarlarından katlayalım tepsimize sığacak şekilde rulo yapıp saralım yufkalar bitip tepsi dolana kadar aynı işlemi yapalım Tepsi dolunca üzerine maden suyunu dökelim dolaba koyalım ister günler öncesinden yapıp dondurucuya atın çıkarıp üzerine yoğurt ,yağı karıştırıp sürelim üzerine susam ,çörek otu ohhhhhh mis pişerken kokusu harika 200 derecede 30 ila 40 dakika arasında pişirelim