iltasyazilim
FD Üye
Lübnan Geceleri Tarifi Resimli
Lübnan Geceleri Tarifi
Lübnan Geceleri Malzemeleri:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
30 adet şam fıstığı
20 adet badem
4 muz
12 kahve fincanı gül suyu
12 kg kaymak
Şurup için:
1 su bardağı su
12 limonun suyu
3 su bardağı toz şeker
Lübnan Gecelerinin Yapılışı: Derin bir tencereye sütü, gül suyunu ve 1 su bardağı irmiği koyun ve kısık ateşte karıştırarak, irmikler pişip, tatlınız koyu ve kıvamlı bir ayla gelinceye kadar pişirin Sırça bir tepsinin içine döküp soğumaya bırakın
Şurup için; şekeri su ve limon suyu ile derin bir tencereye koyup kaynatın Şurup iyice kalınlaşınca bir vahşi boşaltın İrmik tatlısı soğuyunca, kaymağı üstüne yayınlama Muzları soyup ince dilimler halinde keserek tatlının üzerine dizin Muzların arasına badem ve şam fıstıklarını batırarak tatlıyı süsleyin Tatlıyı arzunuza kadar 8 ya da 12 parçaya keserek üstüne koyu şurubu gezdirin sonra dilim dilim servis yapın
Arzu edenlere tatlının yanında birazcık daha şurup ikram edebilirsiniz
Sütle irmiği pişirirken içine şeker ek etmeyin İrmikler sert kalabilir
özel baskı *
Lübnan Geceleri Tarifi
Lübnan Geceleri Malzemeleri:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
30 adet şam fıstığı
20 adet badem
4 muz
12 kahve fincanı gül suyu
12 kg kaymak
Şurup için:
1 su bardağı su
12 limonun suyu
3 su bardağı toz şeker
Lübnan Gecelerinin Yapılışı: Derin bir tencereye sütü, gül suyunu ve 1 su bardağı irmiği koyun ve kısık ateşte karıştırarak, irmikler pişip, tatlınız koyu ve kıvamlı bir ayla gelinceye kadar pişirin Sırça bir tepsinin içine döküp soğumaya bırakın
Şurup için; şekeri su ve limon suyu ile derin bir tencereye koyup kaynatın Şurup iyice kalınlaşınca bir vahşi boşaltın İrmik tatlısı soğuyunca, kaymağı üstüne yayınlama Muzları soyup ince dilimler halinde keserek tatlının üzerine dizin Muzların arasına badem ve şam fıstıklarını batırarak tatlıyı süsleyin Tatlıyı arzunuza kadar 8 ya da 12 parçaya keserek üstüne koyu şurubu gezdirin sonra dilim dilim servis yapın
Arzu edenlere tatlının yanında birazcık daha şurup ikram edebilirsiniz
Sütle irmiği pişirirken içine şeker ek etmeyin İrmikler sert kalabilir
özel baskı *