iltasyazilim
FD Üye
Lübnan Köftesi (Falafel) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*1 adet orta boy kuru soğan
*23 diş sarımsak
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı un
*1 çay kaşığı karbonat
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kişniş
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*Sıvı yağ
Hazırlanışı
Haşlanmış nohut, kuru soğan, sarımsak ve sapları ayıklayıp yıkanmış maydanoz rondodan geçirilir ve yoğurma kabına alınır Üzerine 1 adet yumurta kırılır ve un, karbonat, kimyon, kişniş, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğurulur 1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır Derin bir tavada bol kızgın sıvı yağ ile kızartılır Afiyet olsun
Not: Lavaş ekmeğin arasında yeşillik ve turşu ile servis edilmesi tavsiye edilir
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*1 adet orta boy kuru soğan
*23 diş sarımsak
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı un
*1 çay kaşığı karbonat
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kişniş
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*Sıvı yağ
Hazırlanışı
Haşlanmış nohut, kuru soğan, sarımsak ve sapları ayıklayıp yıkanmış maydanoz rondodan geçirilir ve yoğurma kabına alınır Üzerine 1 adet yumurta kırılır ve un, karbonat, kimyon, kişniş, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğurulur 1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır Derin bir tavada bol kızgın sıvı yağ ile kızartılır Afiyet olsun
Not: Lavaş ekmeğin arasında yeşillik ve turşu ile servis edilmesi tavsiye edilir