Lubnan mutfağı
Lubnan mutfağı deyince akla gelen ilk yemek Zahter Tadı damağınızda kalacak urunlerden birisi, bu zahter Kekik turunden, ancak kekikten cok daha aromalı ve lezzetli Tazesi, salata malzemesi; tozu, susam unu ve zeytinyağı ile karıştırılınca, kahvaltı malzemesi (ekmeğe surebiliyorsunuz); kurusu, zahterli pide malzemesi şeklinde; gunun her anında karşınıza değişik bir kılıkta cıkıyor ve sizi mest ediyor
Ana yemeklere gelince, baş rollerde yine bulgur, nohut, fasulye ve yoğurt var Lebeniye (nohutlu yoğurt corbası), kibbe lebeniye (icli kofteli versiyonu) falafel (kızarmış soğanlı nohut ezmesi), tavuklu pilav, maluf (fasulye ezmesi), ekşili yaprak sarma, ana yemeklerin en baştan cıkarıcıları Falafel aynı zamanda Lubnanın tipik sokak yemeklerinden
Hurma Dolması Tarifi
Malzemeler
12 adet bağdat hurması
1 kase lor peyniri
1 corba kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
12 adet kabuğu soyulmuş badem
Yapılışı
Başlangıc olarak bir suzgece pecete serip, lor peynirinin suyunu bırakması icin serin bir yerde 2 saat dinlendirinHurmaların uzerini keskin bir bıcakla uzunlamasına cizip,cekirdeklerini cıkarınServis tabağına dizdiğiniz hurmaların icine, suzulmuş olr peyniri,rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri cırparak hazırladığınız kremayı doldurunHurmaların uzerini birer adet ayıklanmış badem ile susleyip,servis yapın
Baharatlı Balık Tarifi
Malzemeler
2 adet levrek(kucuk boyyaklaşık 300 gramadet)
1 su bardağı dovulmuş ceviz ici
3 adet soğan (orta boy)
1 su bardağı tahin
25 fincan zeytinyağı
5 diş sarımsak
½ bardak limon suyu
Tarcın
1 demet maydanoz
Yeni bahar
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Levreklerin ustunu cizin, icini ve ustunu limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip 160180oCa ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin Sonra balıkların derisini ve kılcıklarını ayıplayıp cok kucuk parcalara doğrayın
Cok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın) İnce doğranmış maydanoz ile ince doğulmuş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam edinKavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dovulmuş ceviz, karabiber, bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin Karışımı bir kaba alıp balık etini ilave edin ve iyice karıştırın Duz tabaklara balık şekli vererek yerleştirin
Lubnan mutfağı deyince akla gelen ilk yemek Zahter Tadı damağınızda kalacak urunlerden birisi, bu zahter Kekik turunden, ancak kekikten cok daha aromalı ve lezzetli Tazesi, salata malzemesi; tozu, susam unu ve zeytinyağı ile karıştırılınca, kahvaltı malzemesi (ekmeğe surebiliyorsunuz); kurusu, zahterli pide malzemesi şeklinde; gunun her anında karşınıza değişik bir kılıkta cıkıyor ve sizi mest ediyor
Ana yemeklere gelince, baş rollerde yine bulgur, nohut, fasulye ve yoğurt var Lebeniye (nohutlu yoğurt corbası), kibbe lebeniye (icli kofteli versiyonu) falafel (kızarmış soğanlı nohut ezmesi), tavuklu pilav, maluf (fasulye ezmesi), ekşili yaprak sarma, ana yemeklerin en baştan cıkarıcıları Falafel aynı zamanda Lubnanın tipik sokak yemeklerinden
Hurma Dolması Tarifi
Malzemeler
12 adet bağdat hurması
1 kase lor peyniri
1 corba kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
12 adet kabuğu soyulmuş badem
Yapılışı
Başlangıc olarak bir suzgece pecete serip, lor peynirinin suyunu bırakması icin serin bir yerde 2 saat dinlendirinHurmaların uzerini keskin bir bıcakla uzunlamasına cizip,cekirdeklerini cıkarınServis tabağına dizdiğiniz hurmaların icine, suzulmuş olr peyniri,rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri cırparak hazırladığınız kremayı doldurunHurmaların uzerini birer adet ayıklanmış badem ile susleyip,servis yapın
Baharatlı Balık Tarifi
Malzemeler
2 adet levrek(kucuk boyyaklaşık 300 gramadet)
1 su bardağı dovulmuş ceviz ici
3 adet soğan (orta boy)
1 su bardağı tahin
25 fincan zeytinyağı
5 diş sarımsak
½ bardak limon suyu
Tarcın
1 demet maydanoz
Yeni bahar
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Levreklerin ustunu cizin, icini ve ustunu limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip 160180oCa ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin Sonra balıkların derisini ve kılcıklarını ayıplayıp cok kucuk parcalara doğrayın
Cok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın) İnce doğranmış maydanoz ile ince doğulmuş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam edinKavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dovulmuş ceviz, karabiber, bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin Karışımı bir kaba alıp balık etini ilave edin ve iyice karıştırın Duz tabaklara balık şekli vererek yerleştirin