Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lubnanın En Unlu Yemekleri

Lubnanın En Unlu Yemekleri
0
105

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Lubnan mutfağı


Lubnan mutfağı deyince akla gelen ilk yemek Zahter Tadı damağınızda kalacak urunlerden birisi, bu zahter Kekik turunden, ancak kekikten cok daha aromalı ve lezzetli Tazesi, salata malzemesi; tozu, susam unu ve zeytinyağı ile karıştırılınca, kahvaltı malzemesi (ekmeğe surebiliyorsunuz); kurusu, “zahterli pide malzemesi şeklinde; gunun her anında karşınıza değişik bir kılıkta cıkıyor ve sizi mest ediyor

Ana yemeklere gelince, baş rollerde yine bulgur, nohut, fasulye ve yoğurt var “Lebeniye (nohutlu yoğurt corbası), “kibbe lebeniye (icli kofteli versiyonu) “falafel (kızarmış soğanlı nohut ezmesi), tavuklu pilav, “maluf (fasulye ezmesi), ekşili yaprak sarma, ana yemeklerin en baştan cıkarıcıları Falafel aynı zamanda Lubnanın tipik “sokak yemeklerinden

Hurma Dolması Tarifi

Malzemeler

12 adet bağdat hurması
1 kase lor peyniri
1 corba kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
12 adet kabuğu soyulmuş badem

Yapılışı

Başlangıc olarak bir suzgece pecete serip, lor peynirinin suyunu bırakması icin serin bir yerde 2 saat dinlendirinHurmaların uzerini keskin bir bıcakla uzunlamasına cizip,cekirdeklerini cıkarınServis tabağına dizdiğiniz hurmaların icine, suzulmuş olr peyniri,rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri cırparak hazırladığınız kremayı doldurunHurmaların uzerini birer adet ayıklanmış badem ile susleyip,servis yapın


Baharatlı Balık Tarifi

Malzemeler

2 adet levrek(kucuk boyyaklaşık 300 gramadet)
1 su bardağı dovulmuş ceviz ici
3 adet soğan (orta boy)
1 su bardağı tahin
25 fincan zeytinyağı
5 diş sarımsak
½ bardak limon suyu
Tarcın
1 demet maydanoz
Yeni bahar
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Levreklerin ustunu cizin, icini ve ustunu limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip 160180oCa ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin Sonra balıkların derisini ve kılcıklarını ayıplayıp cok kucuk parcalara doğrayın

Cok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın) İnce doğranmış maydanoz ile ince doğulmuş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam edinKavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dovulmuş ceviz, karabiber, bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin Karışımı bir kaba alıp balık etini ilave edin ve iyice karıştırın Duz tabaklara balık şekli vererek yerleştirin
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt