Lubnanın Yemekleri nelerdir,
Lubnan Mutfağı,
Lubnan Yemekleri
Lubnan Doğu Akdeniz Mutfağı ’nın merkezi konumundadır
Lubnan mutfağı meze zengini Bu kadar ceşitli, farklı ve bol mezeyi bir arada ilk defa goruyorsunuz: Semsek (labneli borek), humus, tabuli (ince bulgurlu maydanoz salatası), nar ekşili zahter salatası, ciğ kofte (bulgurlu veya bulgursuz), patlıcan ezme (kozlenmiş), zeytin, deniz urunleri (onlar başlı başına bir paragraf), zeytinli borek, kibbe (icli kofte), sadece bazıları
Yoğurdu en cok kullanan Lubnanlılar
Lubnan Mutfağı ’nın, ismi gibi beyaz, beyaz peyniri (daha cok taze peynir olarak karşımıza cıkıyor), yoğurdu ve bu yoğurt ile yapılan turlu sosları ve corbaları, unlu Lubnan klasikleri Yoğurdu bu kadar cok kullanan bir de Turk Mutfağı var dunyada
Lubnan yemekleri deyince akla gelen ilk yemek Zahter… Tadı damağınızda kalacak urunlerden birisi, bu zahter Kekik turunden, ancak kekikten cok daha aromalı ve lezzetli… Tazesi, salata malzemesi; tozu, susam unu ve zeytinyağı ile karıştırılınca, kahvaltı malzemesi (ekmeğe surebiliyorsunuz); kurusu, “zahterli pide malzemesi şeklinde; gunun her anında karşınıza değişik bir kılıkta cıkıyor ve sizi mest ediyor…
Ana yemeklere gelince, baş rollerde yine bulgur, nohut, fasulye ve yoğurt var “Lebeniye (nohutlu yoğurt corbası), “kibbe lebeniye (icli kofteli versiyonu) “falafel (kızarmış soğanlı nohut ezmesi), tavuklu pilav, “maluf (fasulye ezmesi), ekşili yaprak sarma, ana yemeklerin en baştan cıkarıcıları… Falafel aynı zamanda Lubnan ’ın tipik “sokak yemeklerinden
Lubnan, bir zeytin ve zeytinyağı cenneti Salatalara ve yemeklere konan yetmiyormuş gibi; zeytinyağı, sabah, oğlen, akşam değişik karaf ve kaselerde sofrada da sunuluyor
Lubnan ’da uc değişik mutfak fark edebiliyoruz: DağVadi Mutfağı, Sahil Mutfağı ve Beyrut Mutfağı…
Bu mutfakları kısaca acıklamak gerekirse, DağVadi Mutfağı, kuzu eti, peynir, yoğurt; Sahil Mutfağı, deniz urunleri (barakudalar muhteşem); Beyrut Mutfağı, mezeler gecidi ve ucu birden, zeytinyağı diyebiliriz
Meyveler ise, kendi başlarına bir seremoni… Bekaa Vadisi Lubnan ’ın bereket sembolu Burada her turlu meyveyi yetiştiriyorlar Başta, tabii uzum geliyor Bunu, narenciye, muz, hurma, nar, diğer Akdeniz meyveleri ve hatta ceşitli tropikal meyveler takip ediyor Beyrut ’u gezerken cok sık rastlayacağınız “meyve sucuları, sizlere istediğiniz taze meyveleri onunuzde soyup ilginc kokteyller sunabilecekler “Meyve Sucular yine Beyrut ’a ozel bir durum
Lubnan Mutfağı ’nın en cıldırtıcı bolumlerinden birincisi tatlılar… ki, haklarında fazla bir şey soylememek en iyisi Onları tabu kabul edip (kod adı “mamul veya “pita arası kunefe)
alıntı
Lubnan Mutfağı,
Lubnan Yemekleri
Lubnan Doğu Akdeniz Mutfağı ’nın merkezi konumundadır
Lubnan mutfağı meze zengini Bu kadar ceşitli, farklı ve bol mezeyi bir arada ilk defa goruyorsunuz: Semsek (labneli borek), humus, tabuli (ince bulgurlu maydanoz salatası), nar ekşili zahter salatası, ciğ kofte (bulgurlu veya bulgursuz), patlıcan ezme (kozlenmiş), zeytin, deniz urunleri (onlar başlı başına bir paragraf), zeytinli borek, kibbe (icli kofte), sadece bazıları
Yoğurdu en cok kullanan Lubnanlılar
Lubnan Mutfağı ’nın, ismi gibi beyaz, beyaz peyniri (daha cok taze peynir olarak karşımıza cıkıyor), yoğurdu ve bu yoğurt ile yapılan turlu sosları ve corbaları, unlu Lubnan klasikleri Yoğurdu bu kadar cok kullanan bir de Turk Mutfağı var dunyada
Lubnan yemekleri deyince akla gelen ilk yemek Zahter… Tadı damağınızda kalacak urunlerden birisi, bu zahter Kekik turunden, ancak kekikten cok daha aromalı ve lezzetli… Tazesi, salata malzemesi; tozu, susam unu ve zeytinyağı ile karıştırılınca, kahvaltı malzemesi (ekmeğe surebiliyorsunuz); kurusu, “zahterli pide malzemesi şeklinde; gunun her anında karşınıza değişik bir kılıkta cıkıyor ve sizi mest ediyor…
Ana yemeklere gelince, baş rollerde yine bulgur, nohut, fasulye ve yoğurt var “Lebeniye (nohutlu yoğurt corbası), “kibbe lebeniye (icli kofteli versiyonu) “falafel (kızarmış soğanlı nohut ezmesi), tavuklu pilav, “maluf (fasulye ezmesi), ekşili yaprak sarma, ana yemeklerin en baştan cıkarıcıları… Falafel aynı zamanda Lubnan ’ın tipik “sokak yemeklerinden
Lubnan, bir zeytin ve zeytinyağı cenneti Salatalara ve yemeklere konan yetmiyormuş gibi; zeytinyağı, sabah, oğlen, akşam değişik karaf ve kaselerde sofrada da sunuluyor
Lubnan ’da uc değişik mutfak fark edebiliyoruz: DağVadi Mutfağı, Sahil Mutfağı ve Beyrut Mutfağı…
Bu mutfakları kısaca acıklamak gerekirse, DağVadi Mutfağı, kuzu eti, peynir, yoğurt; Sahil Mutfağı, deniz urunleri (barakudalar muhteşem); Beyrut Mutfağı, mezeler gecidi ve ucu birden, zeytinyağı diyebiliriz
Meyveler ise, kendi başlarına bir seremoni… Bekaa Vadisi Lubnan ’ın bereket sembolu Burada her turlu meyveyi yetiştiriyorlar Başta, tabii uzum geliyor Bunu, narenciye, muz, hurma, nar, diğer Akdeniz meyveleri ve hatta ceşitli tropikal meyveler takip ediyor Beyrut ’u gezerken cok sık rastlayacağınız “meyve sucuları, sizlere istediğiniz taze meyveleri onunuzde soyup ilginc kokteyller sunabilecekler “Meyve Sucular yine Beyrut ’a ozel bir durum
Lubnan Mutfağı ’nın en cıldırtıcı bolumlerinden birincisi tatlılar… ki, haklarında fazla bir şey soylememek en iyisi Onları tabu kabul edip (kod adı “mamul veya “pita arası kunefe)
alıntı