iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 adet orta boy Lüfer balığı
1 çorba kaşığı 2 tatlı kaşığı Tuz
400 gr Pirinç
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tarçın
2 bardak Su
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kaçlar tuzlu ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın
Bu arada balıkları temizleyin Karın kısmını keskin bir bıçakla yarıp, iç organlarını çıkarıp atın Galsemalarını da temizleyin Balıkları bol suyla yıkayıp, bir süzgece aktarın Suları süzülünce, her iki yanlarını da 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın
Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin
Yağı, lüferlerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıcak olarak da suyu ilave edin 23 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Üzerini kevgirin tersiyle düzeltin Balıkları muntazam bir biçimde pilavın üzerine yerleştirin Tencerenin kapağını sıkıca örtün
Ateşi iyice kısın Pirinci 1820 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, balıkları sıcak bir kaba aktarın Kabın üzerini bir kapakla örtün Pilavın üzerine temiz bir bez yerleştirin Kapağı kapatın Pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15 20 dakika demlendirin
4 adet orta boy Lüfer balığı
1 çorba kaşığı 2 tatlı kaşığı Tuz
400 gr Pirinç
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tarçın
2 bardak Su
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kaçlar tuzlu ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın
Bu arada balıkları temizleyin Karın kısmını keskin bir bıçakla yarıp, iç organlarını çıkarıp atın Galsemalarını da temizleyin Balıkları bol suyla yıkayıp, bir süzgece aktarın Suları süzülünce, her iki yanlarını da 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın
Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin
Yağı, lüferlerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıcak olarak da suyu ilave edin 23 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Üzerini kevgirin tersiyle düzeltin Balıkları muntazam bir biçimde pilavın üzerine yerleştirin Tencerenin kapağını sıkıca örtün
Ateşi iyice kısın Pirinci 1820 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, balıkları sıcak bir kaba aktarın Kabın üzerini bir kapakla örtün Pilavın üzerine temiz bir bez yerleştirin Kapağı kapatın Pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15 20 dakika demlendirin