iltasyazilim
FD Üye
Lutanitsa (Bulgaristan) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg domates
*1 5 kg salçalık kırmızı biber
*Yarım kilo taze fasulye
*Yarım kilo havuç
*Yarım bas sarımsak
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı sirke
*Turşu salamura tuzu, kimyon, kekik
Lutanitsa (Bulgaristan) Tarifi Yapılışı Bulgar göçmeni bir arkadaşımdan öğrendiğim karışık domates sosu
İlk önce biberleri közleyelim Sonra kabugunu soyduktan sonra ince ince doğrayalım Fasulyeleri de sıcak suda haşlayalım Domatesin kabuğunu soyarak rendeleyelim Sonra tencereye atalım Havuçları da rendeleyerek domateslerin üstüne atalım ve pişirmeye başlayalım Doğradığımız biberleri tencereye ekleyelim Fasulyeleri de ince ince doğrayıp tencereye ekleyelim Domates suyunu çekene kadar pişirelim Dibine tutmasın diye arada karıştıralım Pişince blendırdan geçirelim İçine zeytinyağı tuz ve sirke ekleyelim Ocağın altını kapatıp hızlı bir şekilde sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatarak ters çevirin Bir gece bu şekilde bekletebilir sonra kavanozları serin bir yerde saklayabilirsiniz
*2 kg domates
*1 5 kg salçalık kırmızı biber
*Yarım kilo taze fasulye
*Yarım kilo havuç
*Yarım bas sarımsak
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı sirke
*Turşu salamura tuzu, kimyon, kekik
Lutanitsa (Bulgaristan) Tarifi Yapılışı Bulgar göçmeni bir arkadaşımdan öğrendiğim karışık domates sosu
İlk önce biberleri közleyelim Sonra kabugunu soyduktan sonra ince ince doğrayalım Fasulyeleri de sıcak suda haşlayalım Domatesin kabuğunu soyarak rendeleyelim Sonra tencereye atalım Havuçları da rendeleyerek domateslerin üstüne atalım ve pişirmeye başlayalım Doğradığımız biberleri tencereye ekleyelim Fasulyeleri de ince ince doğrayıp tencereye ekleyelim Domates suyunu çekene kadar pişirelim Dibine tutmasın diye arada karıştıralım Pişince blendırdan geçirelim İçine zeytinyağı tuz ve sirke ekleyelim Ocağın altını kapatıp hızlı bir şekilde sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatarak ters çevirin Bir gece bu şekilde bekletebilir sonra kavanozları serin bir yerde saklayabilirsiniz