iltasyazilim
FD Üye
Lutenitsa (Ajvar Sos) Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo kapya ( kırmızı ) biber
*2 kilo domates
*2, 5 kilo bostan patlıcanı
*10 diş sarımsak
*200 gr kırık ceviz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Baharat( kekik, karabiber, nane vs Damak zevkinize göre)
Lutenitsa (Ajvar Sos) Yapımı Tarifi Yapılışı Bostan patlıcanı ve biberleri közleyip kabuklarını soyalım
Küçük küçük doğrayıp kenara alalım
Tencereye zeytinyağ ve ezilmiş sarımsakları alalım kokusu çıkınca kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim kaynamaya bırakalım
Kaynayan domatese biber ve patlıcanı ekleyip koyulaşana kadar pişirelim
İstediğimiz kıvama gelince blender ile hepsini ezelim
Cevizleri ekleyip karıştıralım
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarını kaynamaya bırakalım( altını kapatmıyoruz)
Kaynayan sosu temiz kavanoza alıp yine kaynamakta olan kapağı hemen üzerine kapatıp ters çevirelim
24 saat yerinden oynatmadan bekletelim
*2 kilo kapya ( kırmızı ) biber
*2 kilo domates
*2, 5 kilo bostan patlıcanı
*10 diş sarımsak
*200 gr kırık ceviz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Baharat( kekik, karabiber, nane vs Damak zevkinize göre)
Lutenitsa (Ajvar Sos) Yapımı Tarifi Yapılışı Bostan patlıcanı ve biberleri közleyip kabuklarını soyalım
Küçük küçük doğrayıp kenara alalım
Tencereye zeytinyağ ve ezilmiş sarımsakları alalım kokusu çıkınca kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim kaynamaya bırakalım
Kaynayan domatese biber ve patlıcanı ekleyip koyulaşana kadar pişirelim
İstediğimiz kıvama gelince blender ile hepsini ezelim
Cevizleri ekleyip karıştıralım
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarını kaynamaya bırakalım( altını kapatmıyoruz)
Kaynayan sosu temiz kavanoza alıp yine kaynamakta olan kapağı hemen üzerine kapatıp ters çevirelim
24 saat yerinden oynatmadan bekletelim