iltasyazilim
FD Üye
Lütenitsa Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg kırmızı kapya biber
*8 kg domates
*3 kg patlıcan
*2 baş soğan
*1 baş sarımsak
*1 su bardağı zeytinyağı
*Tuz
Lütenitsa Tarifi Yapılışı
Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin
Domatesler suyunu çekince beender dan geçirin
Zeytin yağı ve tuzunu ekleyip 10 dakika sonra Ocak’tan alıp sıcak sıcak kavanozlara koyun
Kapakların kuru olması ve ters çevirilmesi kavanozların kusursuz tutmasındaki en önemli etmen Eğer acı seviyorsanız acı biber kullanabilirsiniz baharat tercihinizse eklenebilir
Ben sade yapıp sonrasında misafir durumuna göre ekliyorum
Balkan geleneği lütenisanız hazır şimdiden afiyet olsun
*5 kg kırmızı kapya biber
*8 kg domates
*3 kg patlıcan
*2 baş soğan
*1 baş sarımsak
*1 su bardağı zeytinyağı
*Tuz
Lütenitsa Tarifi Yapılışı
Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin
Domatesler suyunu çekince beender dan geçirin
Zeytin yağı ve tuzunu ekleyip 10 dakika sonra Ocak’tan alıp sıcak sıcak kavanozlara koyun
Kapakların kuru olması ve ters çevirilmesi kavanozların kusursuz tutmasındaki en önemli etmen Eğer acı seviyorsanız acı biber kullanabilirsiniz baharat tercihinizse eklenebilir
Ben sade yapıp sonrasında misafir durumuna göre ekliyorum
Balkan geleneği lütenisanız hazır şimdiden afiyet olsun