Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

M. ve Malzeme Mühendisi

M. ve Malzeme Mühendisi
0
49

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
M ve Malzeme Mühendisi lurji ve araç gereç mühendisi, bileşiminde l yer alan maden filizlerinden l ve alaşımların elde edilmesi ve bunların belirlenmiş işlemlerden geçirilerek endüstrinin istediği hammadde haline getirilmesi, plastik, seramik gibi l olmayan maddelerin elde edilmesi ve işlenmesi çalışmalarını yürüten kişidir GÖREVLER Maden cevherini değişik yöntemlerle temizler, Konsantre olmuş cevherin saflaştırılması işlemlerine gözcülük eder, l karışımlardan değişik alaşımlar elde edilmesi işlemini yürütür, Cevherin sözde mamul mahsul haline getirilmesini sağlar, Akışkan cevherin, istenilen şekilde ve biçimde kalıplara dökülmesini ve mekanik yöntemlerle şekillendirilmesini sağlar, Alaşımların iletkenliğini, sertliğini ve dayanıklılığını ölçen deneyler yapar, llerde yumuşaklık, hafiflik ve sağlamlık gibi istenilen özellikleri olmak için haddeleme ve tavlama işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlar KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Bilgisayar, Optik mikroskop, Deneme cihazları, Taramaelektron mikroskobu, Kalıplama makineleri ve laboratuar ekipmanı MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER lurji ve malzeme mühendisi olmak isteyenlerin; Üstteki düzeyde genel yeteneğe, Fen bilimlerinde düşünce yürütme yeteneğine, Tasarlama, plan yapma ve başvuru formu gücüne sahip, İşbirliği halinde çalışabilen, Uzun süre ayakta durabilecek değin bedence sağlam, Araştırıcı ve becerikli kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI lurji ve araç gereç mühendisleri, l ve araç gereç üreten fabrikalarda devir yaparlar Çalışma ortamı tozlu, şamatalı ve can sıkıcı kokuludur Mühendis, tasarım işlerini yürütürken büroda, llerin yumuşaklık, hafiflik, sağlamlık özelliklerini incelerken laboratuarda çalışır lurji ve malzeme mühendisi birinci derecede nesnelerle ilgilidir Ancak işyerinde öteki mühendislerle, tekniker ve işçilerle de irtibat halindedir ÇALIŞMA ALANLARI VE MESLEK BULGU OLANAKLARI lurji ve araç gereç mühendisleri; ulus veya özel sektöre ait demir, çelik, alüminyum ve döküm fabrikalarında, l dışı araç gereç üreten endüstri işletmelerinde, araştırmageliştirme alanlarında, standartlar, tasarımlar vb konularla ilgili olarak bürolarda, bakır ve ferro alaşım üretim sektörlerinde, özel dökümhaneler, haddehaneler, ısıl işlem ve l işleme fabrikalarında, seramik ve cam sektöründe, hammadde alımı ve mühendislik firmalarında, ürünlerin pazarlanması alanlarında çalışırlar MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER lurji ve malzeme mühendisliği eğitimi, liseden sonra Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile girilebilen değişik üniversitelere emrindeki mühendislik fakültelerinin “lurji ve Araç Gereç Mühendisliği bölümünde verilmektedir MESLEK EĞİTİMİNE ANTRE KOŞULLARI Bölüme, Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) tatmin edici “Sayısal (SAY) puan alarak girilmektedir EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ lurji ve araç gereç mühendisliği 4 takvim lisans düzeyinde eğitim gerektirmektedir Meslek eğitiminde Matematik, Fizik, Kimya, Malzeme Bilgisi ve Döküm dersleri yanına laboratuar derslerine de yer verilir Eğitim boyunca işyerinde staj zorunluluğu da vardır MESLEKTE İLERLEME lurji ve araç gereç mühendislerinin yüksek lisans ve doktora yapma olanakları vardır Yüksek lisans lurji ve araç gereç mühendisliğinde yapılabileceği gibi, diğer mühendislik dallarında ya da işletmecilik alanında yapılabilir Hem işyerlerinde yeterli aktivite ve başarıyı gösterenler şeflik, müdürlük gibi idareci kadrolarda atama alabilirler AYNI MESLEKLER: Kimya mühendisliği, fizik mühendisliği BURS, KREDİ VE AIDAT DURUMU Eğitim boyunca Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim ve harç kredisi, farklı alanlara yönlendirilmiş kurum ve kuruluşlardan burs alabilirler Eğitim sonrası, özellikle demirçelik sektöründe epeyce yüksek aidat alınmaktadır DAHA AYRINTILI VERI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili eğitim kurumları, Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Iş Danışma Merkezi, Bünyesinde Iş Danışma Merkezi yer alan Türkiye Iş Kurumu İl Müdürlükleri  

858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt