h1Maarif ne demek?h1 Maarif kelimesi Arapçadan dilimize geçmiş bir kelimedir ve “veri, kültür, eğitim ve öğretim sistemi anlamlarında kullanılmaktadır Ancak Arapçada “beceri kelimesinin çoğulu olarak yani “marifetler, beceriler, bilgiler anlamına gelmektedir Haliyle dilimizde de “edinilmiş veri, beceri, kültür anlamında kullanılabilir Lakin yaygın kullanımı “eğitim ve öğretim sistemi olaraktır Osmanlı döneminde sık kullanılan bu kelime günümüzde eskisi kadar seçim edilmemektedir Maarif kelimesinin sözlük anlamı 1 Veri ve kültür2 Öğretim ve eğitim sistemi Maarif kelimesinin tümce içinde kullanımı 1 amaç Bugüne dek ne yazık ancak maarifinden eser göremedik, epeyce yeteneksiz bir genç adam 2 anlam Maarif nazırlığında kastetmek için sınavlara girecekmiş Maarif kelimesine emrindeki ifadeler Maarif vekili: Ulusal Eğitim BakanıMaarif nazırlığı: Ulusal Eğitim BakanlığıMaarif müdürü: Ulusal Eğitim Bakanı (Müdürü)Saatli maarif takvimi: İçerisinde özel günlerin, namaz saatlerinin, doğacak çocuklara isim önerilerinin, kısa ve öz sözlerin, hikayelerin vb bulunduğu bir takvimdir ve böylece çok evde kullanılmaktadır Maarif kelimesinin İngilizcesi 1 learning 2 system of education 3 education Kaynak: http:wwwtdkgovtrwwwtdkgovtr sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur