iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:
beşamal sos içi; 15 su barda ı un 05 kg süt unun kavrulması için yeteri kadar sıvı ya iste e ba lı tere ya da olabilir biraz 500 gr patlıcan 300 gr kabak 600 gr patates 400 gr havuç 150gr mısır 800gr kuş başı et
Yapılışı:
patlıcanı alalı beleli soyun ve kuş başı do rayalım patatesi soyalım ve do rayalım havucu soyalım ve do rayalım kaba ın dışını çizelim cekirde ini çıkaralım ve kuş başı do rayalım kaba ı ve havucu ayrı ayrı tencerelerde haşlayalım pişinceye kadar patates ve patlıcanıda kızartalım bir tarafta etide pişirelim tencereye eti attıktan sonra kendi suyunu salıp çekene kadar bekliyelim kendi suyunu çektikten sonra biraz su ilave edelim ve pişinceye kadar bu işlemi deva edelim et pişene kadar diyer tarafta beşamal sosumuzu hazılayalım buyrun : tenceremize unu kavuracak kadar ya dökelim ya kızınca unumuzu tencereye alalım dikkat etmeliyizki ya ne fazla nede eksik olmalı ne ya a girmemiş un nede çok ya lı olmamalı un hafif siyalaşıncaya dek kavrulmalı ve kavrulduktan sonra ocak kısılarak süt yavaş yavaş verilmeli tuzu atılmalı bir iki taşım akışkan muhallebi kıvamına gelinceye de in karıştırarak kaynatılmalı içine varsa et suyu tuzot atılabilir ve beşamal sosumuzda hazır şimdi diyer tarafta hazı olan patlıcan kasbak mısır et ve patatesi karıştırarak bir tepsiye yayalım üzerine sebze ve etler kapanacak şekilde beşamal sosumuzu yayalım bir mukavva veya ser ve diz bir şeyle sosumuzu düzeltwelim üzerine biraz kaşar rendesi ve toz biber sepeleyelim ve orta ateşte yanan ısınmış fırınımızın üs gözüne koyalım üzeri kızarana deyin pişirelim üzeri kızardıktan sonra fırıdan alalım ve kare kre eşit ölcülerde keselim servis taba ına bir ıspartula yardımıyla bir kare alalım üzerini maydonozla süsleyelim afiyet olsun
beşamal sos içi; 15 su barda ı un 05 kg süt unun kavrulması için yeteri kadar sıvı ya iste e ba lı tere ya da olabilir biraz 500 gr patlıcan 300 gr kabak 600 gr patates 400 gr havuç 150gr mısır 800gr kuş başı et
Yapılışı:
patlıcanı alalı beleli soyun ve kuş başı do rayalım patatesi soyalım ve do rayalım havucu soyalım ve do rayalım kaba ın dışını çizelim cekirde ini çıkaralım ve kuş başı do rayalım kaba ı ve havucu ayrı ayrı tencerelerde haşlayalım pişinceye kadar patates ve patlıcanıda kızartalım bir tarafta etide pişirelim tencereye eti attıktan sonra kendi suyunu salıp çekene kadar bekliyelim kendi suyunu çektikten sonra biraz su ilave edelim ve pişinceye kadar bu işlemi deva edelim et pişene kadar diyer tarafta beşamal sosumuzu hazılayalım buyrun : tenceremize unu kavuracak kadar ya dökelim ya kızınca unumuzu tencereye alalım dikkat etmeliyizki ya ne fazla nede eksik olmalı ne ya a girmemiş un nede çok ya lı olmamalı un hafif siyalaşıncaya dek kavrulmalı ve kavrulduktan sonra ocak kısılarak süt yavaş yavaş verilmeli tuzu atılmalı bir iki taşım akışkan muhallebi kıvamına gelinceye de in karıştırarak kaynatılmalı içine varsa et suyu tuzot atılabilir ve beşamal sosumuzda hazır şimdi diyer tarafta hazı olan patlıcan kasbak mısır et ve patatesi karıştırarak bir tepsiye yayalım üzerine sebze ve etler kapanacak şekilde beşamal sosumuzu yayalım bir mukavva veya ser ve diz bir şeyle sosumuzu düzeltwelim üzerine biraz kaşar rendesi ve toz biber sepeleyelim ve orta ateşte yanan ısınmış fırınımızın üs gözüne koyalım üzeri kızarana deyin pişirelim üzeri kızardıktan sonra fırıdan alalım ve kare kre eşit ölcülerde keselim servis taba ına bir ıspartula yardımıyla bir kare alalım üzerini maydonozla süsleyelim afiyet olsun