iltasyazilim
FD Üye
Macaristanın Yemekleri,
Macaristanın Yemekleri Resimli,
Macaristan Yemekleri
Macaristanın Et Yemekleri Resimli,
Gulyaş Tarifi ( Macaristan ’in geleneksel yemeği)
Malzeme Listesi
15 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
12 Akarsu Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Nehir Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
12 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz
Tarifi
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin Kimyon ve tuz serpip karıştırın Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin Etlerin üstüne çıkmayacak dek su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın
Macaristan usulü sigir eti sote
Malzemeler
500 gr Sigir kusbasi et
1 adet kuru sogan
1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biber
1 adet patates
1 adet kirmizi dolma biber
1 yemek kasigi margarin
tuz
Tarifi
etleri ufak ufak dograyip yaglarini alip yikayin, süzdürün ve bir tencerede erittiginiz margarinle beraber, etler suyunu cekene dek, aradabir karistirarak pismeye birakin Et suyunu cektikten sonradan, dogranmis sogani ilave edin ve etle beraber birazcık kavurun Küçük ufak dogradiginiz dolmabiberi ve 1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biberide ilave edip, 5 dakika değin pisirin Tahmini 2 bardak su ve tuz ek edip, yemegin suyu kaynamaya baslayinca, ocagi en düsük dereceye getirip, tencerenin kapagini kapatip, pismeye birakin
Etler yumusamaya baslayinca, ufak minik dogradiginiz patatesleride ilave edin *
Macaristanın Yemekleri Resimli,
Macaristan Yemekleri
Macaristanın Et Yemekleri Resimli,
Gulyaş Tarifi ( Macaristan ’in geleneksel yemeği)
Malzeme Listesi
15 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
12 Akarsu Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Nehir Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
12 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz
Tarifi
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin Kimyon ve tuz serpip karıştırın Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin Etlerin üstüne çıkmayacak dek su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın
Macaristan usulü sigir eti sote
Malzemeler
500 gr Sigir kusbasi et
1 adet kuru sogan
1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biber
1 adet patates
1 adet kirmizi dolma biber
1 yemek kasigi margarin
tuz
Tarifi
etleri ufak ufak dograyip yaglarini alip yikayin, süzdürün ve bir tencerede erittiginiz margarinle beraber, etler suyunu cekene dek, aradabir karistirarak pismeye birakin Et suyunu cektikten sonradan, dogranmis sogani ilave edin ve etle beraber birazcık kavurun Küçük ufak dogradiginiz dolmabiberi ve 1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biberide ilave edip, 5 dakika değin pisirin Tahmini 2 bardak su ve tuz ek edip, yemegin suyu kaynamaya baslayinca, ocagi en düsük dereceye getirip, tencerenin kapagini kapatip, pismeye birakin
Etler yumusamaya baslayinca, ufak minik dogradiginiz patatesleride ilave edin *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.