Şöyle yaz domatesleri ile yapılmış, suyuna hunharca ekmek banmalık gulaş yemeğine kim "hayır" diyebilir?
Gulaş Nasıl Yapılır?
1.5 kg kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı ince doğranmış soğan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
4 adet domates
1-2 dal maydanoz
Karabiber
Tuz
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberi ekleyin. Kimyon, karabiber ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Domatesi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile maydanoz serpiştirip servis yapın.