iltasyazilim
FD Üye
Macoron (Ayrıntılarıyla Nefis Macoron ) Tarifi İçin Malzemeler
*80 gram yumurta akı
*Bir çimdik tuz
*160 gram toz şeker
*140 gram badem unu
*50 gram pudra şekeri
*2 damla aroma
*Çay kaşığının ucuyla toz boya
Kreması
*50 gram krema
*100 gram beyaz çikolata
Macoron (Ayrıntılarıyla Nefis Macoron ) Tarifi Yapılışı İlk önce kremamızı ocağa alalım Isınınca ocaktan alıp çikolatalarımızı ekleyip ganaj haline getirelim Buz dolabına alalım Daha sonra yumurta akları bir çimdik tuz ile beyazlaşmaya başlayıncaya kadar karıştırın ve beyazlaşınca yavaş yavaş toz şekerini hafifçe ekleyin ve 15 dk mikserle karıştırınız Krem şanti kıvamına geldiğini göreceksiniz Pudra şekerini badem unuyla karıştırıp eleyerek kremamıza ekleyelim Saat yönünde yuvarlayarak) kıvamını bozmadan yavaşça karıştırınız Dilerseniz gıda boyası ve aroma ekleyebilirsiniz(Birkaç damla ) Daha sonra sıkma poşetine uzun bu bardak yardımıyla koyabilirsiniz Fırınınızı 160 dereceye ayarlayınız yağılı kağıtda dilerseniz daire şekli çizip daha kolay sekil verebilirsiniz Tepside 15 dk kabuklaşıncaya kadar ele yapışmaz hale gelene kadar bekletin Macoronlarımızı fırına alalım ve yaklaşık 5 d? sonra eteklenmelerin olduğunu göreceksiniz 15 dk süresi dolduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakalım (Soğumadan tepsiden alırsanız alt kısmı kağıda yapışır) Soğuyan makoronlarımıza ganajı sürülerek yenmeye hazır olur Afiyet olsun
*80 gram yumurta akı
*Bir çimdik tuz
*160 gram toz şeker
*140 gram badem unu
*50 gram pudra şekeri
*2 damla aroma
*Çay kaşığının ucuyla toz boya
Kreması
*50 gram krema
*100 gram beyaz çikolata
Macoron (Ayrıntılarıyla Nefis Macoron ) Tarifi Yapılışı İlk önce kremamızı ocağa alalım Isınınca ocaktan alıp çikolatalarımızı ekleyip ganaj haline getirelim Buz dolabına alalım Daha sonra yumurta akları bir çimdik tuz ile beyazlaşmaya başlayıncaya kadar karıştırın ve beyazlaşınca yavaş yavaş toz şekerini hafifçe ekleyin ve 15 dk mikserle karıştırınız Krem şanti kıvamına geldiğini göreceksiniz Pudra şekerini badem unuyla karıştırıp eleyerek kremamıza ekleyelim Saat yönünde yuvarlayarak) kıvamını bozmadan yavaşça karıştırınız Dilerseniz gıda boyası ve aroma ekleyebilirsiniz(Birkaç damla ) Daha sonra sıkma poşetine uzun bu bardak yardımıyla koyabilirsiniz Fırınınızı 160 dereceye ayarlayınız yağılı kağıtda dilerseniz daire şekli çizip daha kolay sekil verebilirsiniz Tepside 15 dk kabuklaşıncaya kadar ele yapışmaz hale gelene kadar bekletin Macoronlarımızı fırına alalım ve yaklaşık 5 d? sonra eteklenmelerin olduğunu göreceksiniz 15 dk süresi dolduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakalım (Soğumadan tepsiden alırsanız alt kısmı kağıda yapışır) Soğuyan makoronlarımıza ganajı sürülerek yenmeye hazır olur Afiyet olsun