Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

macOS Ventura Beta Nasıl Yüklenir?

macOS Ventura Beta Nasıl Yüklenir?
0
226

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
macos-13-ventura-beta-nasil-yuklenir-technopat.jpg

Apple, 6 Haziran tarihinde düzenlemiş olduğu WWDC 2022 konferansıyla birlikte iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 ve macOS 13 Ventura sürümlerini tanıttı. Geliştirici konferansının akabinde da Cupertinolu teknoloji devi her yıl olduğu üzere yeni kuşak işletim sistemlerinin Geliştirici Beta sürümlerini kayıtlı geliştiriciler için yayınladı. Biz de siz pahalı okurlarımız için hazırlamış olduğumuz bu rehber mevzusuyla bir arada macOS Ventura Beta’yı uyumlu Mac aygıtınıza nasıl indirip yükleyeceğiniz adım adım anlatıyoruz. Pekala, macOS Ventura Beta nasıl yüklenir? İşte karşınızda macOS Ventura Beta yükleme rehberi!
macos-ventura-beta-nasil-yuklenir-technopat-1.jpg
macOS Beta nasıl yüklenir?
Adım 1: Mac’inizi inançlı bir halde yedekledikten çabucak sonra Apple Developer Program web sitesine giriş imal ve sağ üst köşede yer alan Hesap seçeneğine tıklayın. Hesap menüsüne giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekran üzerinden Apple kimliğiniz ile giriş yapın.

Önemli Not: Apple’ın geliştirici programındaki beta profillerine yalnızca programa kayıtlı olan kullanıcılar erişim sağlayabiliyor. Şayet fiyatlı bir aboneliğiniz yoksa macOS Ventura’nın Geliştirici Beta sürümüne erişemeyeceğinizi belirtelim.
  • Alternatif olarak buradaki link üzerinden macOS 13 Ventura Beta profilini Mac’inize indirebilirsiniz.
macos-ventura-beta-nasil-yuklenir-technopat-2.jpg

Adım 2: Apple Geliştirici Hesabı’nıza giriş yaptıktan sonra ekranın sol tarafındaki menüden İndirilenler seçeneğine tıklayın.

macos-ventura-beta-nasil-yuklenir-technopat-3.jpg

Adım 3: İndirme sürecini başlatmak için çabucak üstteki görselden de görebileceğiniz gibi Download Page seçeneğine tıklayın.

Adım 4: Sonrasında aygıtınıza macOSDeveloperBetaAccessUtility.pkg adlı bir evrak inecektir. İndirdiğiniz pakete çift tıklayarak çalıştırın ve karşınıza çıkan ekrandan gerekli müsaadelerini onaylayın.

macos-ventura-beta-nasil-yuklenir-technopat-4.jpg

Adım 5: Kurulum adımlarını tamamlayın. Bu sırada Mac’iniz sizden parolanızı girmenizi ve Time Machine yedeklemesi yapmanızı isteyebilir.

Adım 6: Yükleme başarılı olur olmaz karşınıza Yazılım Güncelleme ekranı çıkacaktır. Bu ekranda biraz bekledikten sonra macOS 13 beta güncellemesinin birkaç saniye içerisinde göründüğünü gözlemleyeceksiniz.

Adım 7: macOS Ventura beta güncellemesini aygıtınızda görüntüledikten sonra karşınızda çıkan ekrandan ”Şimdi Yükselt” seçeneğine tıklayın. Bu süreci de tamamladıktan sonra yeni macOS sürümünün beta güncellemesini aygıtına inecektir
macos-ventura-beta-nasil-yuklenir-technopat-5.jpg
macOS Venture beta yükleme rehberi
Adım 8: İndirme süreci tamamladıktan sonra heyetim kademesine geçin ve gereken süreçleri yapmasına müsaade verin.

Kurulum süreci esnasında Mac’inizin birkaç kez yine başlayacağını belirtelim. Bu yüzden aygıtınızı heyetim esnasında olduğu üzere bırakmanızı tavsiye ederiz. Suram süreci tamamlandıktan sonra da WWDC 2022 etkinliğinde duyurulan macOS 13 sürümünün yeniliklerini deneyimlemeye başlayabilirsiniz.

macos-13-ventura-beta-nasil-yuklenir-technopat-haber-640x350.jpg

• iMac (2017 ve daha yeni modeller)
  • iMac Pro (2017)
  • MacBook Air (2018 ve daha yeni modeller)
  • MacBook Pro (2017 ve daha yeni modeller)
  • Mac Pro (2019 ve daha yeni modeller
  • Mac Küçük (2018 ve daha yeni modeller
  • MacBook (2017 ve daha yeni modeller)