iltasyazilim
FD Üye
Maden Sulu Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı süt
*Yarım şişe maden suyu
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru (instant) maya
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 – 5, 5 su bardağı un
Maden Sulu Açma Tarifi Yapılışı
1
*Ilıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır mayanın kabarması için blender ile çırpılır
*Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır
*Hamurun üzerini hava almayacak şekilde buzdolabı poşetiyle yada streç film ile kapatın buz dolabında 56 saat bekletin
*Hatta vaktiniz varsa bir gece önceden beklemesi daha güzel oluyor, buz dolabında daha güzel kabarıyor mayası da ekşimemiş oluyor
*Şekillendirmeden 1 saat önceden dolaptan çıkartın
*Hamurun oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor
*Daha sonra limon büyüklüğünde bezeler alınır tezgah üzerinde elle açılıp rulo halinde sarıldıktan sonra hafif kıvırarak yuvarlayıp uçları birleştirilip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
*Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serpebilirsiniz, ısıtılmış fırında 180?’de üzeri kızarana kadar pişirilir
*Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı süt
*Yarım şişe maden suyu
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru (instant) maya
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 – 5, 5 su bardağı un
Maden Sulu Açma Tarifi Yapılışı
1
*Ilıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır mayanın kabarması için blender ile çırpılır
*Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır
*Hamurun üzerini hava almayacak şekilde buzdolabı poşetiyle yada streç film ile kapatın buz dolabında 56 saat bekletin
*Hatta vaktiniz varsa bir gece önceden beklemesi daha güzel oluyor, buz dolabında daha güzel kabarıyor mayası da ekşimemiş oluyor
*Şekillendirmeden 1 saat önceden dolaptan çıkartın
*Hamurun oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor
*Daha sonra limon büyüklüğünde bezeler alınır tezgah üzerinde elle açılıp rulo halinde sarıldıktan sonra hafif kıvırarak yuvarlayıp uçları birleştirilip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
*Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serpebilirsiniz, ısıtılmış fırında 180?’de üzeri kızarana kadar pişirilir
*Afiyet olsun