iltasyazilim
FD Üye
Madımak (Kavrulmuş) Tarifi İçin Malzemeler
*Yazın toplanmış madımak( buzdolabı poşetinin yarısı kadar )
*3 yemek kaşığı yağ
*1 kaşık salça
*1 adet soğan
*1*yarım su bardağı kaynamış su
*Tuz,karabiber vb
Madımak (Kavrulmuş) Tarifi Yapılışı Misafir geldiği zaman yada yemek yapmaya çok daraldığınız zaman sizi kurtaran; yazın tarlada, bahçenizde, yol kenarlarında kendiliğinden çıkan madımak hem sağlıklı hemde değişik bir tat
Derin dondurucudan çıkardığınız madımakları bir kenara koyun Önceden erimesi de gerekmiyor Tavaya yağ konulduktan sonra küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar pişirilir Üzerine salça koyulduktan sonra bir iki karıştırılır Madımakları dolaptan çıktığı gibi üzerine bölerek koyabilirsiniz Bölmekte asla zorlanmazsınız Madımakları pişen soğanların üzerine koydunuz Hafif hafif erimeye başlar Üzerine yarım bardak kaynamış suyu dökün Daha rahat pişecektir Son olarak tuz karabiber ilave edin 15 dk kavurun Suyunu çektiği zaman ocaktan alin İsteğinize göre daha fazla da kavurabilirsiniz Afiyet olsun
*Yazın toplanmış madımak( buzdolabı poşetinin yarısı kadar )
*3 yemek kaşığı yağ
*1 kaşık salça
*1 adet soğan
*1*yarım su bardağı kaynamış su
*Tuz,karabiber vb
Madımak (Kavrulmuş) Tarifi Yapılışı Misafir geldiği zaman yada yemek yapmaya çok daraldığınız zaman sizi kurtaran; yazın tarlada, bahçenizde, yol kenarlarında kendiliğinden çıkan madımak hem sağlıklı hemde değişik bir tat
Derin dondurucudan çıkardığınız madımakları bir kenara koyun Önceden erimesi de gerekmiyor Tavaya yağ konulduktan sonra küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar pişirilir Üzerine salça koyulduktan sonra bir iki karıştırılır Madımakları dolaptan çıktığı gibi üzerine bölerek koyabilirsiniz Bölmekte asla zorlanmazsınız Madımakları pişen soğanların üzerine koydunuz Hafif hafif erimeye başlar Üzerine yarım bardak kaynamış suyu dökün Daha rahat pişecektir Son olarak tuz karabiber ilave edin 15 dk kavurun Suyunu çektiği zaman ocaktan alin İsteğinize göre daha fazla da kavurabilirsiniz Afiyet olsun