iltasyazilim
FD Üye
Madımak (Tokat) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilogram madımak
*1 çay bardağı bulgur
*2 yemek kaşığı salça
*2 adet kuru soğan
*4 5 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tokat çemeni
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber
Madımak (Tokat) Tarifi Yapılışı
1
*Soğanlar, sarımsaklar ve madımakları küçük küçük doğranır bir kaba alınır
*Doğranan soğanlar kızgın yağa alınır
*Yağda kavurduktan sonra içine salça ve sarımsak eklenir
*Doğranan madımak ve çemen kavrulan soğanın içine eklenir
*Madımaklar kavrulana kadar pişirilir
*Kavurduktan sonra malzemenin üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su eklenir
*İçine bulgur ve baharatlar eklenir
*Madımaklar yumuşayana kadar pişirilir
*Tokat usulü madımak hazır Afiyet olsun
*1 kilogram madımak
*1 çay bardağı bulgur
*2 yemek kaşığı salça
*2 adet kuru soğan
*4 5 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tokat çemeni
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber
Madımak (Tokat) Tarifi Yapılışı
1
*Soğanlar, sarımsaklar ve madımakları küçük küçük doğranır bir kaba alınır
*Doğranan soğanlar kızgın yağa alınır
*Yağda kavurduktan sonra içine salça ve sarımsak eklenir
*Doğranan madımak ve çemen kavrulan soğanın içine eklenir
*Madımaklar kavrulana kadar pişirilir
*Kavurduktan sonra malzemenin üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su eklenir
*İçine bulgur ve baharatlar eklenir
*Madımaklar yumuşayana kadar pişirilir
*Tokat usulü madımak hazır Afiyet olsun