Birinci bakışta pişi ya da lokma üzere görünen mafiş tatlısı, Anadolu'nun kimi yörelerinde adeta her gün yapılıyor. Tadı da lezzeti de damaklarda iz bırakan mafiş çıtır olduğu kadar içi de yumuşacık. Evet mafiş hamurunun içinde ne var? Mafiş konutta nasıl yapılır? tanımı bugünkü metnimizde bulabilirsiniz.
Mafiş, Anadolu’nun farklı yörelerinde yapılan şerbetli kızarmış hamur tatlısının Balıkesir mutfağındaki tanımına verilen isimdir. İnce ince yapılan hamurların fiyonk biçimi verilip bol yağın içerisinde kızartılmasıyla yapılan mafiş, şerbetle buluştuğunda vazgeçilmez oluyor. Her türlü çıtır, her türlü hoş bir tatlı olan mafişi yapmak için siz de geç kalmayın. Yakın arkadaşlarınızla ya da sevdiklerinize mafiş pişirmek isterseniz püf noktalarıyla birlikte hazırladığımız tanımımızı inceleyebilirsiniz.
MAFİŞ TANIMI:
GEREÇLER
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Kızartmak için;
Likit yağ
Şerbeti için;
Şeker
Su
YAPILIŞI
Tanımı hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayın. Daha sonra soğuması için kenara alabilirsiniz.
Bu sırada bir kabın içerisine hamur için gereçleri alıp alabildiği kadar unla yavaş yavaş yoğurun.
Hazırlanan hamurdan 20 santim büyüklüğünde modüller koparıp isterseniz hal verebilirsiniz.
Bol kızgın yağın içine atıp hamurları kızartın. Soğuk şerbetin içine bırakıp çekmesini sağlayın.
Biraz bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.