Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mağaraya sığınan uc kişi

Mağaraya sığınan uc kişi
0
96

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hz Peygamber anlatıyor: Uc kişi yolda giderken sağanak yağmura yakalanıp, bir dağın mağarasına sığındılar

Sığındıkları mağaranın onune, dağın uzerinden bir kaya duşuverdi ve mağaranın ağzını kapattı Bunun uzerine iclerinden biri şoyle dedi:

Allah icin işlediğimiz bir iş varsa, hatırlayalım ve onu vesile ederek Allah’a dua edelim, belki bizi bu beladan kurtarır

Bundan sonra iclerinden biri:

Ey Rabbim! Benim pek yaşlı anam babam vardı ve bir de kucucuk cocuklarım Onlara ben bakardım Otlaktan koyunlarımla donduğumde, koyunları sağar ve yavrularımdan once ana babama sut icirir, onları beslerdim Bir gun gec kaldım, karanlık bastıktan sonra gelebildim ve ana babamı uyumuş olarak buldum Yine her zamanki gibi, koyunlarımı sağdım cocuklarım aclıktan ağladıkları halde, ana babamdan once onları beslemeyi, onlara sut icirmeyi uygun bulmadım Ana babamı uyandırmaya kıyamadığım icin, sabaha kadar başuclarında bekledim Yarabbi eğer bu amelim senin yanında kabul olunup, rızanı kazanmışsa, goğu gorecek kadar olsun, onumuzu acıverdedi

Allahu Teálá da, kayayı biraz kaldırmak suretiyle bir miktar actı ve gokyuzunu gorduler

İkinci kişi:

Ey Allah’ım! Bir akrabamın kızı vardı Onu, bir erkek, bir kadını nasıl severse oyle aşırı bir sevgi ile seviyordum Bir gun kendisiyle beraber olmayı arzu ettim Kanmadı; ’Yuz dinar getirmedikce olmaz’ dedi Bu parayı biriktirinceye kadar calıştım ve bu arzum tam gercekleşmek uzere iken amcamın kızı, ’Ey Allah’ın kulu! Allah’tan kork ve ancak Allah’ın hakkı olan nikáh ile bana yaklaş’ dedi Bunun uzerine derhal vazgecip kalktım Eğer bunu senin rızan icin yaptığımı kabul ediyorsan, kayayı biraz daha acdedi ve Allahu Teálá da kayayı biraz daha actı

Ucuncu kişi ise şoyle dedi: Ey Rabbim, ben bir miktar pirinc karşılığında, birini ucretli olarak calıştırıyordum İşini bitirdiğinde ’Hakkımı ver’ dedi, verdim ama sonradan almak istemedi ve gitti Ben de o pirinci ekmeye devam ettim ve ondan elde ettiğim kazanc sonunda, cobanları ile birlikte bir inek surusu temin edinceye kadar ekedurdum Alacaklı gunun birinde geliverdi ve,

’Allah’tan kork, alacağımı ver’ dedi

Ben de kendisine, ’Cobanları ile birlikte duran şu ineklerin yanına git ve onları al’ dedim Adam,

’Allah’tan kork! Ve benimle alay etme!’ dedi

’Alay etmiyorum, onlar senin, onları al’ dedim Ve o da aldı gitti

Ey Allah’ım eğer bunu senin rızan icin yaptıysam, mağaranın kapısının kalan kısmını da acdiye dua etti

Allahu Teálá da, mağaranın kapısını onlara cıkıp gidebilecekleri kadar actı ve ışığı gorduler Onlar da yollarına devam ettiler

858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt