urgot
FD Üye
Magnezyum eksikliği kaslar ve kemikler için çok önemlidir ve eksikliği birçok soruna neden olur. Magnezyum eksikliği hipomagnezemidir.
Magnezyum eksikliği kaslar ve kemikler için çok önemlidir ve eksikliği birçok soruna neden olur. Magnezyum eksikliği hipomagnezemidir.
Vücudumuz, enerji üretmek ve yağ-protein sentezinin yanı sıra kas ve sinir sisteminin düzenlenmesi için mineral magnezyum kullanır.
Magnezyum minerali, insan vücudunda en çok bulunan minerallerden biridir. Magnezyum eksikliğinin nedenleri değişebilir.
Magnezyum eksikliği insan vücudunda kas krampları ve kronik ağrı gibi belirtilerle kendini gösterir. Kronik ishal, çölyak hastalığı ve şeker hastalığı gibi hastalıkları olan kişilerde magnezyum eksikliği daha sık görülmektedir.
Magnezyum Eksikliği Belirtileri
Magnezyum İçeren Yiyecekler
Magnezyum eksikliği;
Magnezyum eksikliği belirtilerini kendiniz gözlemlerseniz, önce bir uzmana danışmalısınız. Magnezyum eksikliğini tedavi etmek için ilaç tedavisi önerilir. Magnezyum eksikliğinin ilaç tedavisinde magnezyum içeren ilaçlar ve multivitaminler kullanılmaktadır. Magnezyum eksikliği tedavisinde magnezyum içeren gıdaların tüketilmesi de oldukça önemlidir. Magnezyum içeren gıdaların tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, çikolata gibi paketlenmiş gıdaların içeriğinin doğal ve katkısız olması ve fermente yöntemle üretilen gıdaların tüketiminin tercih edilmesi gerektiğidir.
Magnezyum eksikliği kaslar ve kemikler için çok önemlidir ve eksikliği birçok soruna neden olur. Magnezyum eksikliği hipomagnezemidir.
Vücudumuz, enerji üretmek ve yağ-protein sentezinin yanı sıra kas ve sinir sisteminin düzenlenmesi için mineral magnezyum kullanır.
Magnezyum minerali, insan vücudunda en çok bulunan minerallerden biridir. Magnezyum eksikliğinin nedenleri değişebilir.
Magnezyum eksikliği insan vücudunda kas krampları ve kronik ağrı gibi belirtilerle kendini gösterir. Kronik ishal, çölyak hastalığı ve şeker hastalığı gibi hastalıkları olan kişilerde magnezyum eksikliği daha sık görülmektedir.
Magnezyum Eksikliği Belirtileri
- Huzursuz bacak sendromu
- Saç dökülmeniz varsa
- Zayıf hissediyorsan
- İştahınızın azaldığını düşünüyorsanız
- Kabızlığınız varsa
- Baş ağrısı, baş dönmesi var
- Çarpıntı ve ritim bozuklukları hissederseniz
- Eğer uyumakta zorlanıyorsanız
- Tırnak uzaması ve kırılması gibi sorunlarınız varsa
- Hafızanın zayıfladığını hissediyorsan
- Kan basıncınız sık sık yükselirse
- Tuzlu yiyecekler tüketme arzunuz varsa
- Mide bulantınız varsa
- Kalsiyum eksikliğiniz varsa
- Zihinsel karmaşa
- Depresyon
Magnezyum İçeren Yiyecekler
- Magnezyum eksikliğini gidermek için tüketilecek besinler;
- Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı ..)
- Kuruyemiş, çekirdekler (kaju, susam, kabak-ayçekirdeği ..)
- Baklagiller (nohut, mercimek, barbunya, kuru fasulye ..)
- Sebzeler (brokoli, taze fasulye, enginar, pırasa ..)
- Deniz ürünleri (somon, uskumru, karides ..)
- Bitter çikolata
- Hindistan cevizi
- Meyveler (muz, çilek, incir ..)
- Bazı baharatlar (kimyon, karanfil)
- Domates
- Rezene
Magnezyum eksikliği;
- Yeterli magnezyum mineralleri içeren yiyecekleri tüketmekten kaçının.
- Sindirim ve bağırsak sistemi gibi mineral magnezyumun emilimini engelleyen sorunlar
- Kullanılan ilaçların yan etkileri
- Aşırı kafein içeren içecek tüketimi (çay, kahve)
- Aşırı stres
- Sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı
- Kalıcı potasyum ve kalsiyum eksikliği olan kişiler
- Yanlış beslenme alışkanlıklarından
- Çok ekili topraktan
- Organik gıda üretiminde kullanılan kimyasal gübrelerden
- İşlenmiş gıda tüketimi (beyaz un, rafine şeker)
- Bu tür durumlarda ortaya çıkabilir.
Magnezyum eksikliği belirtilerini kendiniz gözlemlerseniz, önce bir uzmana danışmalısınız. Magnezyum eksikliğini tedavi etmek için ilaç tedavisi önerilir. Magnezyum eksikliğinin ilaç tedavisinde magnezyum içeren ilaçlar ve multivitaminler kullanılmaktadır. Magnezyum eksikliği tedavisinde magnezyum içeren gıdaların tüketilmesi de oldukça önemlidir. Magnezyum içeren gıdaların tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, çikolata gibi paketlenmiş gıdaların içeriğinin doğal ve katkısız olması ve fermente yöntemle üretilen gıdaların tüketiminin tercih edilmesi gerektiğidir.