Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Magnezyumun önemi!

Magnezyumun önemi!
0
111

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Magnezyum eksikliğinde; halsizlik, çarpıntı, kalp ritim meseleleri, kramplar, epileptik sorunlar dediğimiz dimağ nöbetleri olanlarda kesinlikle acep hastada magnezyum eksik mi diye düşünmek lazım. Kas çalışmasında kalsiyumun tesirini azaltarak kasların gevşemesinde magnezyum çok değerli bir rol oynar. Magnezyum dengesizliği durumlarında, eksikliği durumlarında da hastalarda kramplar artar. Kasılmalar artar. Diyabetik hastalarda magnezyum eksikliği değerlidir. Derhal acilen bütün diyabetik hastalarıma magnezyum tedavisini ekliyorum.

Neden?

İnsilün sekresyonu için magnezyum çok kıymetlidir. Pankreas bezinden salgılanması için. Hücrelerde insülinin kullanılması içinde magnezyum değerlidir. Böylelikle diyabet regilasyonu magnezyum verdiğimiz hastalarda kolay olur. Daha çabuk şekerlerini düzeltiriz.

Kalp ritim bozukluklarında, astımda, migrende, tansiyon yüksekliklerinde velev gebelik hipertansiyonunda magnezyum desteği kuraldır. Magnezyum en çokça badem, ıspanak, bakla, kaju, fıstık, patates üzere yoğurt üzere eserlerde bulunur. Fakat zayıflığı durumunda da dışarıdan magnezyum ucuzdur, takviye etmekte yarar vardır.

858,500Konular
982,594Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt