Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mahalle Maclari diyaloglari

Mahalle Maclari diyaloglari
0
45

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Semt Maclari diyaloglari ATAN ALIR SPOR: Semt maçları genelde caddelerde yoksa bahçelerde yapıldığı için topun kaçma olasılığı olan fazla yer vardır Top bir yere kaçtığında topu kaçıran takımın karşısındaki takım hemencecik, Atan alır sporder Top onların sahasında auta çıkmış olduğu halde karşı ekip topu edinmek zorunda kalır ELİN AVANTAJI OLMAZ: Takımlardan biri ataktadır Defans oyuncusu topu elle keser lakin pozisyon devam eder ve gol olur Golü yiyen ekip el var diye mızırdar Karşısında ekip, Üstünlük olmder Hemencecik akabinde kaleci Ulan elin avantajı olmazdiye haykırır Bir yere varılamaz Kısır döngüdür ADAMIN GOL DİYOR: Gol atılır ama yiyen takım saymaz Her Zaman bir ağızdan Uç ulandiye anırmaktadırlar Fakat içlerinden biri, Gol abider Karşı takımdan bunu duyan biri yelken direği atlar ve, Ulan adamın gol diyordiye serzenişte bulunur Gol sayılır, adam dövülür ABANMA DEĞIL: Genelde küçük çocuklar arasında yaygındır Kaleciler abanma yok derler Aralarından yaşça büyük olanı Lan karı mısınızdese de abanma olmaz GÖNÜL ALMA: Büyüklerle küçüklerin iki taraflı oynadığı maçta büyüklerden biri gaza gelip ufak bir çocuğa sert girince uç penaltı olur Nerede olursa olsun Küçük çocuk sevilen bi simadır ve faulü yapan abidir Penaltı kullanılır, çoğunlukla gol olmaz çünkü kalede bir ayı vardır ve penaltıyı atan minik çocuktur KALECİ DEĞİŞTİN 2 PENALTI: Herhangi bir penaltı pozisyonunda kaleye hemencecik forvetin etkin silahlarından biri gecmek ister çünkü o her mevkide iyidirBuna karşılık karşısında takıma avuntu olarak ekstra bir penaltı verilir 1+1 2 3 DEFA SEKTİRME: Kaleci degaj kullanırken eğer yanında bir muhalif forvet varsa topu 3 kez sektirir ve, Açılsana ulan üç kez sektirdim isteder, rakip açılır Ne keyiflerdi bunlar be Bak gözlerim batmış batmış oldu 1'E 1 ATIŞ: Çift penaltı sisteminde eğer birinci penaltı kaçarsa ikinci baht vardır fakat gol olursa ikinci baht kullanılamaz Bunun mantığını hala çözebilmiş değilim SAĞLIK ÖNLEMLERİ : Ara Sıra top insanin böylece münasip olmayan bi tarafına gelir, herkesin reaksiyonu aynidir: işe işe!Uygun araziye çiş edildikten sonra maça devam edilir Semt maçlarında tekrar tekrar saçı ince telli ve uzun olan kişiler vardır Bunlar geriden topu alip butun gucleriyle ileri kosarken kafalarini ileri dogru atarlar Amac gol atmak ya da rakibi çalimlamak degil, saclarin ruzgarda ahenkle dans etmesini saglamaktir Bu kisiler buyuyunce Ümit Davala gibi olurlar TOP KURTARMA OPERASYONU: Top zirt pirt araba altina kacar Boyle durumlarda, sahadaki en celimsiz ve en hopzip kisi, en iri kocaman kisi tarafindan topu almaya gonderilir Arabanin altina kacan toplar tam ortasinda durur bazen, kimse yetisemez oraya Bu sefer tas atma ve sopayla itekleme fasli baslar Arabanin egzosuna vurulan birkac darbeden sonra top yuvarlana yuvarlana cikar bir taraftan; artik kosarak maca geri donme zamanidir BEYGIR BAKIIM AABININ KILLI GOGSUNE Ya ne iirenc bisiiydi bu Sen takimini kurmussun, pasa pasa macini yapiyosun Olasılıkla yasca ve boyutca senden buyuk olan eleman damlar, bu boşboğaz cumleyi sarfederek maca dahil olur, tadimizi tuzumuzu kacirir GOL DIIL OLM BEL USTU : Minyatur kale maclarda elle tutulmasina engel olunmak icin getirilmis bir cozumdur oysa bel ustu gibi kisiden kisiye degisen ve ispati güç bir kriter getirdigi icin nice kavgalarin cikmasina, nice baslarin yarilmasina sebep olmustur Iyi guzel de butun bu kavramlar kitabi olmadan, televizyon olmadan nasil herkes tarafindan bilinebiliyo? Ben diyorum fakat dar bi orgut var, her mahalleye bi adam gonderiyo bilmem kimin amcaoglu olarak bilmem kim de orgutten Sonra örneğin hem gol ayrıca penalti olunca agizlara zahmetsizce yerlesecek giren gole penalti olmazcumlesini soyluyo, pozisyon geciyo, cocuk evine donuyo lakin ifade baki Oynayacak kisi sayisinin tek olmasi ve kimsenin oyundan cikarilarak kalbinin kirilmak istenmemesi durumu sozkonusu olur sikca bu durumda futbol kariyeri en berbat durumda olan fasulyeden tabiri ile adlandirilarak birinci devre bi takimdan ikinci devre bi takimdan oynatilarak ufacik yureklere ve beyinlere adaleti yerine getirmis olma duygusu zerk edilir Aksam herkes eve gidip yattiginda da defalarca o gunku maci, varsa attigi golleri, kacirdiklarini, bir sonraki maclarda yapmayi planladigi hareketleri hayallenerek uykuya dalar Bu planlanan lakin becerilemeyen hareketlere girmiyorum ben mahalle maci kurallarinin nasil bilindigi sorusuna ise kalitsal diyorum Bazen kucukler kendi aralarinda oynarken eli torbali bi is donusu adami maca dalip topu kucuklerin ayagindan alir ve aptal aptal seyler yapmaya baslar Eger adam yetenekliyse bi iki numara yapip cocuklarin aklini alir En konunda topa hizlica vurur Cocuklar topu yakalayamaz ve top uzaga gider Eli torbali is donusu adami yaptigi küçük hareketten mutlu bir halde evinin yolunu tutarken cocuklarin hay , top ta gitti, kim alcek lan topu?dedikleri duyulur ELDEN GOL OLMAZ : Pasa pasa oynuyoruzdur, adamin tekinin eline carpar **** biz dikeriz topu, anında bi semt maci oyun kurallari uzmani portler oradan bi yerden ve der ama, Elden gol olmaz! Ulan niye olmasin hasta misin sen? El karari verilmisse, bunun sonucu frikiktir Cümbür Cemaat de kabullenmistir elden gol olmayacagini, hatta baraj bile kurulmazdi ara sıra Ben de buyuyunce ogrendim elden uç kaleye cekilip gol atilabilecegini Ogrendim de ne oldu, o caanim frikikler geri mi geldi? UC ADIM ACILMAK: uc adim acilmakdenen olayi sıçramak senelerini betonda top oynayarak, dizinde o cok derin olmayan fakat surekli yanan yaralarla dekore eden bicok semt topcusunu uzecektir Top frikik noktasina dikilir ve muhalif barajin ustune dogru neredeyse 'onnar orda diilmiscesine yurunur' Iri uc adim atilir ve baraj gogusle itmek suretiyle uzaklastirilir Adimlarin buyuklugunden sikayet edenler iki kere ohader TEKNIK VURMAK: Penalti vuruslarinda en bickin forvet oyuncusu sahne alacagindan kalecinin gozu korkar Anında ici rahatlatilir: korkma olm, teknik vurcam KALECI DUZENI: Semt maclarinda rastlanan pekcok tatsiz durumdan yalnızca biridir kalecisizlik Herkes kendisini ispatlamak ve golleri yagmur edip yagdirmak İstediginden kimse kaleye gecmeyecektir Adil duzen birincil kalede sondiye bagirani kayirmaktadir Derhal arkasindan gelen son bir, son iki gibi cigliklarin sonunda artik son kac oldugunun bir onemi kalmayan agir kanli arkadas kaleye gecer Kaleci gerek iki golde bir, gerekse dakka ayriyla elenleri bir sonraki arkadasina teslim edebilir Nizam boyle emreder Arkadasin biri iyi orta gol getirir diye bagirir o da iyi bi orta yapmaya calisir ve ortasini yaptiktan sonra duser Arkadasin dizi kaniyodur lakin farkinda değildir birisi ordan olm dizin kaniyoder ve olan olmustur dizi kaniyan cocuk aglamaya baslar ee bide tekrar tekrar bağırılarak söylenen sözler vardır; Avut be oglum avut Kasti faul yapma lann kutup abi sırık valla gol diil Abi siz cok guclu oldunuz ya Mithat'i bize verin, Mete'yi siz alin Ahh bacagim annem anneeem Top benim oolum istedigimi oynatirim Beste devre onda biter Santra yapin lan santraaa Sahsi oynama oglum pas ver Abanma beee Yuhhh o da kacar mi Hakeme gozluuuk Ortani goriyim Kubidikcom  

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt