Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mahalle Macları

Mahalle Macları
0
132

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Mahalle maclarinda baska hic bir resmi musabakada rastlayamayacaginiz kurallar ve terimler vardir Iste bazilari:

ATAN ALIR SPOR:
Mahalle maclari genellikle caddelerde yahut bahcelerde yapildigi icin topun kacma olasiligi olan cok yer vardir Top bir yere kactiginda topu kaciran takimin karsisindaki takim hemen,Atan alirderTop onlarin sahasinda auta cikmis oldugu halde karsi takim topu almak zorunda kalir

ELIN AVANTAJI OLMAZ:
Takimlardan biri ataktadir Defans oyuncusu topu elle keser fakat pozisyon devam eder ve gol olur Golu yiyen takim el var diye mizildar Karsi takim, Avantaj olmazder Hemen akabinde kaleci Ulan elin avantaji olmazdiye haykirir Bir yere varilamaz Kisir dongudur

ADAMIN GOL DIYO:
Gol atilir fakat yiyen takim saymaz Hep bir agizdan Direk ulandiye anirmaktadirlar Fakat iclerinden biri, Gol abider Karsi takimdan bunu duyan biri direk atlar ve, Ulan adamin gol diyodiye serzeniste bulunur Gol sayilir, adam dovulur

ABANMA YOK:
Genelde kucuk cocuklar arasinda yaygindir Kaleciler abanma yok derler Aralarindan yasca buyuk olani Laf karimisinizdese de abanma olmaz

GONUL ALMA:
Buyuklerle kucuklerin ortak oynadigi macta buyuklerden biri gaza gelip kucuk bir cocuga sert girince direk penalti olur Nerede olursa olsun Kucuk cocuk sevilen bir simadir ve faulu yapan abidir Penalti kullanilir, genelde gol olmaz cunku kalede bir ayi vardir ve penaltiyi atan kucuk cocuktur

KALECI DEGISTIN 2 PENALTI:
Herhangi bir penalti pozisyonunda kaleye hemen forvetin etkili silahlarindan biri gecmek ister cunku o her mevkide iyidirBuna karsilik karsi takima teselli olarak ekstra bir penalti verilir 1+1 2

3 KERE SEKTIRME:
Kaleci degaj kullanirken eger yaninda bir rakip forvet varsa topu 3 kere sektirir ve, Acilsana ulan uc kere sektirdim isteder, rakip acilir

1'E 1 ATIS:
Cift penalti sisteminde eger birinci penalti kacarsa ikinci sans vardir ama gol olursa ikinci sans kullanilamaz Bunun mantigini hala cozebilmis degilim

SAGLIK ONLEMLERI :
Bazen top insanin pek munasip olmayan bir tarafina gelir, herkesin reaksiyonu aynidir: Ise ise!Uygun araziye cis edildikten sonra maca devam edilir

Mahalle maclarinda her zaman saci ince telli ve uzun olan kisiler vardir Bunlar geriden topu alip butun gucleriyle ileri kosarken kafalarini ileri dogru atarlar Amac gol atmak ya da rakibi calimlamak degil, saclarin ruzgarda ahenkle dans etmesini saglamaktir Bu kisiler buyuyunce Fenerbahceli Aykut gibi olurlar

TOP KURTARMA OPERASYONU:
Top zirt pirt araba altina kacar Boyle durumlarda, sahadaki en celimsiz ve en hopzip kisi, en iri iri kisi tarafindan topu almaya gonderilir Arabanin altina kacan toplar tam ortasinda durur bazen, kimse yetisemez oraya Bu sefer tas atma ve sopayla itekleme fasli baslar Arabanin egzozuna vurulan birkac darbeden sonra top yuvarlana yuvarlana cikar bir taraftan; artik kosarak maca geri donme zamanidir

AT BAKIIM ABININ KILLI GOGSUNE
Ya ne igrenc bisiydi bu Sen takimini kurmussun, pasa pasa macini yapiyosun Muhtemelen yasca ve boyutca senden buyuk olan eleman damlar, bu gereksiz cumleyi sarf ederek maca dahil olur, tadimizi tuzumuzu kacirir

GOL DiiL OGLUM BEL USTU :
Minyatur kale maclarda elle tutulmasina engel olunmak icin getirilmis bir cozumdur ancak bel ustu gibi kisiden kisiye degisen ve ispati zor bir kriter getirdigi icin nice kavgalarin cikmasina, nice baslarin yarilmasina sebep olmustur

Iyi guzel de butun bu kavramlar kitabi olmadan, televizyon olmadan nasil herkes tarafindan bilinebiliyor? Ben diyorum ki gizli bir orgut var, her mahalleye bir adam gonderiyo bilmem kimin amcaoglu olarak bilmem kim de orgutten Sonra mesela hem gol hem penalti olunca agizlara kolayca yerlesecek giren gole penalti olmazcumlesini soyluyor, pozisyon geciyor, cocuk evine donuyor ama ifade baki

Oynayacak kisi sayisinin tek olmasi ve kimsenin oyundan cikarilarak kalbinin kirilmak istenmemesi durumu sozkonusu olur sikca bu durumda futbol kariyeri en berbat durumda olan fasulyeden tabiri ile adlandirilarak birinci devre bir takimdan ikinci devre bi takimdan oynatilarak ufacik yureklere ve beyinlere adaleti yerine getirmis olma duygusu zerk edilir Aksam herkes eve gidip yattiginda da hep o gunku maci, varsa attigi golleri, kacirdiklarini, bir sonraki maclarda yapmayi planladigi hareketleri hayalleserek uykuya dalar Bu planlanan ama becerilemeyen hareketlere girmiyorum ben mahalle maci kurallarinin nasil bilindigi sorusuna ise kalitsal diyorum

Bazen kucukler kendi aralarinda oynarken eli torbali bi is donusu adami maca dalip topu kucuklerin ayagindan alir ve aptal aptal seyler yapmaya baslar Eger adam yetenekliyse bi iki numara yapip cocuklarin aklini alir En konunda topa hizlica vurur Cocuklar topu yakalayamaz ve top uzaga gider Eli torbali is donusu adami yaptigi ufak hareketten mutlu bir halde evinin yolunu tutarken cocuklarin hay , top ta gitti, kim alcek laf topu?dedikleri duyulur

ELDEN GOL OLMAZ :
Pasa pasa oynuyoruzdur, adamin tekinin eline carpar top, biz dikeriz topu, hemen bi mahalle maci oyun kurallari uzmani portler oradan bi yerden ve der ki, Elden gol olmaz! Ulan niye olmasin hasta misin sen? El karari verilmisse, bunun sonucu frikiktir Herkes de kabullenmistir elden gol olmayacagini, hatta baraj bile kurulmazdi bazen Ben de buyuyunce ogrendim elden direk kaleye cekilip gol atilabilecegini Ogrendim de ne oldu, o canim frikikler geri mi geldi?

UC ADIM ACILMAK:
uc adim acilmakdenen olayi atlamak senelerini betonda top oynayarak, dizinde o cok derin olmayan ama surekli yanan yaralarla dekore eden bircok mahalle topcusunu uzecektir Top frikik noktasina dikilir ve rakip barajin ustune dogru adeta 'onlar orda diilmiscesine yurunur' Kocaman uc adim atilir ve baraj gogusle itmek suretiyle uzaklastirilir Adimlarin buyuklugunden sikayet edenler iki kere ohader

TEKNIK VURMAK:
Penalti vuruslarinda en bickin forvet oyuncusu sahne alacagindan kalecinin gozu korkar Hemen ici rahatlatilir: korkma olm, teknik vurcam

KALECI DUZENI:
Mahalle maclarinda rastlanan pek cok tatsiz durumdan sadece biridir kalecisizlik Herkes kendisini ispatlamak ve golleri yagmur edip yagdirmak Istediginden kimse kaleye gecmeyecektir Adil duzen ilk kalede sondiye bagirani kayirmaktadir Hemen arkasindan gelen son bir, son iki gibi cigliklarin sonunda artik son kac oldugunun bir onemi kalmayan agir kanli arkadas kaleye gecer Kaleci gerek iki golde bir, gerekse Dakka ayriyla elenleri bir sonraki arkadasina teslim edebilir Nizam boyle emreder

Arkadasin biri iyi orta gol getirir diye bagirir o da iyi bi orta yapmaya calisir ve ortasini yaptiktan sonra duser Arkadasin dizi kaniyodur ama farkinda degildir birisi oradan olm dizin kaniyoder ve olan olmustur dizi kanayan cocuk aglamaya baslar