Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mahkeme Duygusal Şiddet Dedi: 'Seni Sevmediğimi Anladım' Diyen Kocaya Manevi Tazminat Cezası

Mahkeme Duygusal Şiddet Dedi: 'Seni Sevmediğimi Anladım' Diyen Kocaya Manevi Tazminat Cezası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
h 3Kadına yönelik şiddetin ya cezasız kaldığı, veya kamuoyu vicdanını zedeleyen 'indirimli kararlar' ile cezalandırıldığı ülkemizde bu defa hak, daha önce benzerine öyle rastlanmayan bir karara imza attı Yeni evlendiği eşine “Ben seviyorum zannettim ama evlendikten sonra sevmediğimi anladım diyen adam 20 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi Ayrıca mahkeme, düğünde takılan ziynet eşyalarının bedeli olan 14 bin TL ’nin de kadına verilmesine karar verdi İstanbul ’da yaşayan ZC isimli kadın, takriben 2 sene önce RC ile evlendi Evlendikten 2 ay daha sonra eşi RC sık sık kendisine onu istemediğini ve babasının evine gitmesini söylemeye başladı*Eşinin kendisini tekrar tekrar evden kovduğunu gösteren ZC, eşinin bir gün kendisini baba evine götürerek bırakıp gittiğini ve arayıp sormadığını öne sürdü*Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre*mahkemeye başvuran ZC boşanma davası açtı Eşinin kendisine “Ben seviyorum zannettim Ancak evlendikten daha sonra sevmediğimi anladım şeklindeki sözler kullandığını belirtti Sanık kocanın, eşini baba evine bırakıp gittiğini ve arayıp sormadığını gösteren duruşma, davalının ağır kusurlu davranışları sonucu izaç birliğinin temelinden sarsıldığına karar verdi İstanbul Aile Mahkemesi, sanık kocanın farklı konut açmadığını, eşini ailesi ile birlikte yaşamaya zorladığını, davacı kadına yönelik olarak “Ben seviyorum zannettim ama evlendikten sonradan sevmediğimi anladım Onda sorun yok Sevmediğimi anladım Bu evden gitsin daha ne duruyor? Hizmetçi mi aldık? gibi sözler kullanarak hissi zor taşıyan davranışlarda bulunduğunu belirtti İstanbul Aile Mahkemesi: 'Duygusal zorlama içeren davranışları kadının şahsiyet haklarını zedeledi' Çiftin boşanmalarına karar veren duruşma, şikayetçi kadının sürekli gelirinin bulunmadığını böylece 300 TL nafaka verilmesine ve sanık kocanın duygusal kuvvet içeren davranışlarının kadının kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle 20 bin TL manevi tazminata hükmetti*Duruşma hem düğünde takılan ziynet eşyalarının bedeli olan 14 bin TL ’nin de kocadan alınarak kadına verilmesine karar verdi

858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt