iltasyazilim
FD Üye
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı (isteğe bağlı) mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
*1 kase kavrulmuş susam
*Koroplast Pişirme Kağıdı
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Yumurta akları bir kaseye alınır
Susam yapışmaz tavada kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur Bir kaseye alınıp soğumaya bırakılır
Karıştırma kabına yumurta akları ve susam hariç bütün malzemeler eklenip karıştırılır Yumuşak bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak ince uzun yuvarlanır İki ucu birleştirilerek simit şekli verilir
Simitler önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulanır
Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirilir 180 derecede 20 dakika pişirilir
Öneri: Susam ve çörek otu yerine mavi ve beyaz haşhaş da kullanılabilir
*250 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı (isteğe bağlı) mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
*1 kase kavrulmuş susam
*Koroplast Pişirme Kağıdı
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Yumurta akları bir kaseye alınır
Susam yapışmaz tavada kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur Bir kaseye alınıp soğumaya bırakılır
Karıştırma kabına yumurta akları ve susam hariç bütün malzemeler eklenip karıştırılır Yumuşak bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak ince uzun yuvarlanır İki ucu birleştirilerek simit şekli verilir
Simitler önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulanır
Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirilir 180 derecede 20 dakika pişirilir
Öneri: Susam ve çörek otu yerine mavi ve beyaz haşhaş da kullanılabilir