Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mahlepli Simit

Mahlepli Simit

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mahlepli Simit Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin
*1 5 çay bardağı toz şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 su bardağı sıvıyağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

*Yumurta akı
*Susam

Mahlepli Simit Tarifi Yapılışı Margarini tamamen eritiyorum ve üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekliyorum Sonra yoğurma kabına yağları döküp üzerine sırasıyla şeker, tuz, mahlep, yoğurt, un ve kabartma tozunu ekliyorum Hamuru çok iyi yoğurmak gerekiyor Baya serte yakın bir hamur oluyor
Hamuru kullanacağım kadar parçalara bölüp buzlukta dondurduktan sonra yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletiyorum Hamur yinede tam salınmıyor baya sert oluyor ama ele alıpta yuvarlanıcak kadar bekletiyorum dışarıda Ufak parçalar alıp iyice yuvarlıyorum ve minik simitler halinde şekil veriyorum Önce yumurta akına sonra susama batırıyorum ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine diziyorum 180 derece alt üst turbo fırında üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 1520 dakika pişiriyorum
Not:Hamuru kullanacağınız kadar parçalara bölüp buzlukta muhafaza ediniz Ben genelde 3 parçaya bölüyorum ve 1 tepsi çıkıyor Yani 1 hamurla 3 misafir ağırlayabiliyorum
Not: 1 Kg’a yakın un kullanılıyor

858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt