iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
4 su b un
yarım pk yaş maya
1 su b süt
1 yumurta
yarım çay b zeytinyağı
1 tatlı k tuz
1 çorba k mahlep
su
İÇ HARCI İÇİN:
zeytin ezmesi
kekik
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu
susam
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu ve mahlepini serpiyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı koyuyoruz Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz Yumurtasını kırıyoruz Biraz da ılık su döküyoruz Önce ortadaki sıvıları karıştırıp mayayı elimizle eritiyoruz Ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra kenardan un alıyoruz ve hamuru yoğruyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Hamuru 10 bezeye bölüyoruz ve yuvarlıyoruz Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan bezelerin üzerine zeytinyağı sürüp elimizle açıyoruz Zeytin ezmesinin kıvamını zeytinyağıyla açıyoruz ve içine kekik koyup karıştırıyoruz Tatlı tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların içine zeytin ezmesi sürüyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz Rulo hamurun iki ucundan tutup ters yöne doğru çeviriyoruz Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz Çörekotu ve susam serpiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta
4 su b un
yarım pk yaş maya
1 su b süt
1 yumurta
yarım çay b zeytinyağı
1 tatlı k tuz
1 çorba k mahlep
su
İÇ HARCI İÇİN:
zeytin ezmesi
kekik
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu
susam
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu ve mahlepini serpiyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı koyuyoruz Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz Yumurtasını kırıyoruz Biraz da ılık su döküyoruz Önce ortadaki sıvıları karıştırıp mayayı elimizle eritiyoruz Ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra kenardan un alıyoruz ve hamuru yoğruyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Hamuru 10 bezeye bölüyoruz ve yuvarlıyoruz Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan bezelerin üzerine zeytinyağı sürüp elimizle açıyoruz Zeytin ezmesinin kıvamını zeytinyağıyla açıyoruz ve içine kekik koyup karıştırıyoruz Tatlı tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların içine zeytin ezmesi sürüyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz Rulo hamurun iki ucundan tutup ters yöne doğru çeviriyoruz Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz Çörekotu ve susam serpiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta