Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mahluta Çorbası (Şorbe Malxuta)

Mahluta Çorbası (Şorbe Malxuta)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mahluta Çorbası (Şorbe Malxuta) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı döğme (aşurelik buğday)
*Yarım su bardağı kırmızı mercimek
*Yarım su bardağı yeşil mercimek
*Yaklaşık bir su bardağı haşlanmış nohut
*1 büyük kuru soğan
*3 dolu yemek kaşığı kavurma yağı ve kemiği (yoksa 3 yemek kaşığı tereyağı)
*Pul biber
*Kekik
*Tuz
*Acı kuru biber(acı tercihe bağlı)

Mahluta Çorbası (Şorbe Malxuta) Tarifi Yapılışı Sitedeki birçok mahluta çorbasına baktığımda bizim yaptığımızdan oldukça farklı olduğunu gördüm (Benzeri vardı ise de ben görmedim ) bu nedenle, soğuk kış günlerinde oldukça severek yediğimiz bu çorbayı yapınca paylaşmak istedim Bizdeki söylenişi de farklı Burada “mahluta deniyor; biz “malhuta diyoruz Hatta “h sesini gırtlaktan gelen bir “h şeklinde söylüyoruz Kürtçede bu ses “x harfi ile yazılır Bu nedenle öyle yazdım Kim bilir belki de isimleri benzer olsa da farklı iki çorbadır Sonuçta bu güzel çorbayı burada sizlerle paylaşmak istedim Gelelim tarife
Döğmeyi, mercimekleri yıkayıp pişirme tenceresine koyun, üzerini dörtbeş parmak geçecek kadar su koyup pişirin Ben düdüklüde yarım saat pişirdim Piştikten sonra haşlanmış nohutu ekleyin (Ben buzluktan çıkardığım haşlanmış nohutu kullandım Eğer yoksa, yarım su bardağı nohutu akşamdan kaynar suya bırakın sabaha kadar şişsin Şişince bir su bardağı olacaktır Çorbayı yapacağınız zaman döğme ve mercimeklerle birlikte haşlayın ) Azalan suyun yerine üzerini üç parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin Ocağa koyun Altını kısın, ağır ağır kaynamaya devam etsin Öte yandan kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın, bir tavada yağla birlikte ölüştürün Salçaları, baharatları ve kuru biberi elinizde ufalayarak (kurutulmuş olduğu için elde kırılıyor zaten) yağa katın; birlikte kavurun Kavurmanın kemiklerini de katıp bir iki karıştırın Çorbaya dökün Biriki kaynar gelince ocaktan alın Yanında turşu veya kuru soğan ile doyurucu bir öğün olarak afiyetle yiyin
Afiyet olsun
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?


* Evet
* Hayır


Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt