iltasyazilim
FD Üye
Medınei munevvereden gelmıstır medıneyı munevverede turbeyı serıf hatıbı şeyh ahmet dıyorkı vallhahul azım bu vasıyet namade zaerre kadar yalan yoktur bır cuma ecesı namazımı eda edp uyumaya varmıstım haremı şerıf tarafından ya şseyh ahmet dıye bana nıda geldı lebbeyk ya rasul allah deyıp resullahın sahsını gordum ya şeyh ahmet allahu tealacc huzurunda yuzum kalmadı sana bır haber verıyrum kı gecen cumadan bu cumaya 16 bın kısı oldu ıclerınden bır musluman cıkmadı olenlerın amel defterlerını kara sol elerınde gordum ya şseyh ahmet evelah ana ve babalarına asi oldular ve zekatlarını men etıler hac olup haram yemege adet ettıler herkes nefsınden baska bır sey dusunemedı yuzlerınde haya kalmadı dunya malı ıle nasıp oldu tartılarına hıyanet adet etıler ya şseyh ahmet benım ummetlerme haber eyle yaptıkları gunahlardann tovbe ve ıstığfar etsınler namaz kılmasını zekat vermesını adet etsınler ya şseyh ahmet ummetıme haber eyle kı kıyamet alametlerı zuhur edıyor haktaalayacc asi olmasınlar cok yakın bır zamanda 3 gun 3 gece gunes tutulacak 3 gunden sonra magrıpten doğup maşrıka batacak kuranı kerim ınsanların gozune gozukmeyecektır ummetıme soyle gunahlarına tovbe etsınler yakın bır zamanda isa aleyhiselam ınmesı zuhur edecek ya şehy ahmet ummetıme haber eyle kudret kalemıyle her kım bu vesıyet namayı bır koyden bır koye bır kazadan bır kazaya bır ılden bır ıle bır devletten bır devlete gonderırse huzuru mahserde gunahları afedılır HZMUHAMMET MUSTAFAYI şahsı ıle gormus olur kım bu vasıyet nameyı işitipte yazdırmazsa bır koye bır yere gondermese yuzu kara ola turbeı serıfın hatibı seyh ahmet 3 defa yemın edıp vllahul azım bu vesıyet namede yanlıs bır sey verırsem bu dunyadan obur dunyaya ımansız gdeyım her kım ınanmazsa kafir olur 15 gunde madıneyı munevverede yazılmıs olup MUSLUMANLARA gonderılmıstır
NOT:ALINTIDIR
NOT:ALINTIDIR