iltasyazilim
FD Üye
Makarna Böreği nasıl yapılır
Makarna Böreği yapılışı
Makarna Böreği Malzemeler
3 adet yufka
Peynir
Maydanoz
5 yemek yemek kaşığı yoğurt
1 nehir bardağı su
3 yumurta
8 yemek yemek kaşığı yağ
1 paket fiyonk makarna
Makarna Böreği Hazırlanışı
Önce fiyonk makarnayı adi makarna gibi pişiriyoruz Yalnız azıcık pozitif haşlansın Piştikten daha sonra suyunu süzün İçine koyacağınız peynir az tuz ise biraz makarnaya tuz ek edin Farklı bir kapta peynir ve maydanozu harmanlayın Yeniden başka bir kapta yoğurt, su, yağ ve yumurtayı karıştırın Eğer yoğurt sulu ise sıradan su yerine yoğurdun suyunu kullanabilirsiniz Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayın Ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirin, öteki yufkayı ortadan ikiye bölün Yarısını birincil yufkanın üstüne zemini örtecek şekilde yerleştirin Sonra hazırladığınız yoğurtlu karışımdan yufkanın üstüne kaşık yardımı ile gezdirin Makarnanın yarısını tepsiye yayın Üstüne peynir ve maydanoz karışımını yayınlama Kalan makarnayı da peynirin üzerini kapatacak şekilde yayınlama Kalan yarım yufkayı makarnanın üzerini örtecek şekilde kapatın Ilk yufkanın tepsinin açık havada kalan kısımlarını derinlemesine kapatın Son yufkayı da üste koyarak kenarlarını tepsinin içine dürüst gizleyin Bıçak yardımı ile böreği dilimleyin Kalan yoğurtlu karışımı üzerine yedirin Sonradan fırında 200 derece pişirin Üzeri adamakıllı kızarınca fırından çıkarın Sağlık olsun *
Makarna Böreği yapılışı
Makarna Böreği Malzemeler
3 adet yufka
Peynir
Maydanoz
5 yemek yemek kaşığı yoğurt
1 nehir bardağı su
3 yumurta
8 yemek yemek kaşığı yağ
1 paket fiyonk makarna
Makarna Böreği Hazırlanışı
Önce fiyonk makarnayı adi makarna gibi pişiriyoruz Yalnız azıcık pozitif haşlansın Piştikten daha sonra suyunu süzün İçine koyacağınız peynir az tuz ise biraz makarnaya tuz ek edin Farklı bir kapta peynir ve maydanozu harmanlayın Yeniden başka bir kapta yoğurt, su, yağ ve yumurtayı karıştırın Eğer yoğurt sulu ise sıradan su yerine yoğurdun suyunu kullanabilirsiniz Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayın Ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirin, öteki yufkayı ortadan ikiye bölün Yarısını birincil yufkanın üstüne zemini örtecek şekilde yerleştirin Sonra hazırladığınız yoğurtlu karışımdan yufkanın üstüne kaşık yardımı ile gezdirin Makarnanın yarısını tepsiye yayın Üstüne peynir ve maydanoz karışımını yayınlama Kalan makarnayı da peynirin üzerini kapatacak şekilde yayınlama Kalan yarım yufkayı makarnanın üzerini örtecek şekilde kapatın Ilk yufkanın tepsinin açık havada kalan kısımlarını derinlemesine kapatın Son yufkayı da üste koyarak kenarlarını tepsinin içine dürüst gizleyin Bıçak yardımı ile böreği dilimleyin Kalan yoğurtlu karışımı üzerine yedirin Sonradan fırında 200 derece pişirin Üzeri adamakıllı kızarınca fırından çıkarın Sağlık olsun *