iltasyazilim
FD Üye
Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket makarna
*1 paket krema
*1 çay kaşığı tuz
*1, 5 litre su
*100 gram kaşar peyniri
Üzeri İçin:
*150 gram kaşar peyniri
Makarna Böreği Tarifi Yapılışı BİSMİLLAHİRRAHMAN
Hadi başlayalım
İlk olarak makarnamızı haşlamakla başlayalım
Biraz derince olan tenceremizi alalım
İçine suyumuzu koyalım
Tenceremizi ocağa alalım
İçine bi çimdik tuz katıp kaynamaya bırakalım
Kaynayınca makarnamızı ekleyelim
Ara ara karıştırarak pişirelim
Güzelce pişti hem yapışmadı da değil mi?
Şimdi makarnamızı süzelim
Makarnamızı pişirdiğimiz tencereye kremamızı alalım
Tam kaynama derecesine gelsin ama kaynamasın
Şimdi kremamızın üzerine makarnamızı alalım
Böyle güzelce karıştıralım
Kremamız eşit bir şekilde dağılsın
Şimdi tuzumuzu da ekleyelim
12 dakika daha pişirip ocaktan alalım
Artık kaşarımızı ekleyelim
Tekrar karıştırıp fırın kabımıza alalım
Üzerine tekrar kaşarımızı koyalım
Her tarafa eşit dağılmasın özen gösterelim
Şimdi 190° fırınımıza verelim üzeri kızarıncaya kadar fırında da pişirelim
Üzeri kızarınca ilk sıcağının çıkmasını bekleyip dilimleyebiliriz
Ama bana kalırsa ılıkken daha iyi oluyor hem tadı hem servisi
Şimdi sıra serviste
NOT 1: Yağ kullanılmıyor evet çünkü bence kaşarın yağı fazlasıyla yetiyor ama ben biraz daha yağlı seviyorum diyorsanız:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı margarin
Kremayı ısıtmadan önce yarım çaybardağı sıvı yağı ve 3 yemek kaşığı margarini iyice ısıtın ardından kremayı köyün kreması ısınsın ama kaynamasın
NOT 2: Makarnayı ara ara karıştırmamızın sebebi içine yağ konulmadığı için kapışma riskini ortadan kaldırmak
NOT 3: İstenilen her makarna çeşidi kullanılabilir benim elimde bu olduğu için bunu kullandım ama spagetti en iyisi olur diye düşünüyorum
*1 paket makarna
*1 paket krema
*1 çay kaşığı tuz
*1, 5 litre su
*100 gram kaşar peyniri
Üzeri İçin:
*150 gram kaşar peyniri
Makarna Böreği Tarifi Yapılışı BİSMİLLAHİRRAHMAN
Hadi başlayalım
İlk olarak makarnamızı haşlamakla başlayalım
Biraz derince olan tenceremizi alalım
İçine suyumuzu koyalım
Tenceremizi ocağa alalım
İçine bi çimdik tuz katıp kaynamaya bırakalım
Kaynayınca makarnamızı ekleyelim
Ara ara karıştırarak pişirelim
Güzelce pişti hem yapışmadı da değil mi?
Şimdi makarnamızı süzelim
Makarnamızı pişirdiğimiz tencereye kremamızı alalım
Tam kaynama derecesine gelsin ama kaynamasın
Şimdi kremamızın üzerine makarnamızı alalım
Böyle güzelce karıştıralım
Kremamız eşit bir şekilde dağılsın
Şimdi tuzumuzu da ekleyelim
12 dakika daha pişirip ocaktan alalım
Artık kaşarımızı ekleyelim
Tekrar karıştırıp fırın kabımıza alalım
Üzerine tekrar kaşarımızı koyalım
Her tarafa eşit dağılmasın özen gösterelim
Şimdi 190° fırınımıza verelim üzeri kızarıncaya kadar fırında da pişirelim
Üzeri kızarınca ilk sıcağının çıkmasını bekleyip dilimleyebiliriz
Ama bana kalırsa ılıkken daha iyi oluyor hem tadı hem servisi
Şimdi sıra serviste
NOT 1: Yağ kullanılmıyor evet çünkü bence kaşarın yağı fazlasıyla yetiyor ama ben biraz daha yağlı seviyorum diyorsanız:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı margarin
Kremayı ısıtmadan önce yarım çaybardağı sıvı yağı ve 3 yemek kaşığı margarini iyice ısıtın ardından kremayı köyün kreması ısınsın ama kaynamasın
NOT 2: Makarnayı ara ara karıştırmamızın sebebi içine yağ konulmadığı için kapışma riskini ortadan kaldırmak
NOT 3: İstenilen her makarna çeşidi kullanılabilir benim elimde bu olduğu için bunu kullandım ama spagetti en iyisi olur diye düşünüyorum