Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Makarna hamuru nasıl yapılır? Makarna hamuru yapmanın püf noktaları

Makarna hamuru nasıl yapılır? Makarna hamuru yapmanın püf noktaları
0
54

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
makarna_hamuru_yapmanin_puf_noktalari_nelerdir_1544097712_343.jpg

Doğal yolla evde hamuru hazırlanan makarna, vitamin A, B1, B2, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein bakımından oldukça verimlidir. Peki, kendi makarnanızı evde yapmak için gereken püf noktaları biliyor musunuz? işte o püf noktalar...

Koronavirüsünün ülkemizde görülmesi, vatandaşları endişeye soktu. Erişkin insanlar çareyi dışarı çıkmamakta aradı. Bu durum makarna stokunun daha çok tedarik edilmesine yol açtı. Makarnaya zam gelmesi, ekonomik açıdan kalabalık aileleri zorlayabilir. Sokağa çıkma yasağının geldiği şu zamanlarda makarna hamurunu evde yaparak, iftar ve sahur sofranızı bereketlendirebilirsiniz. Siz değerli okuyucularımızla, evinizde makarna hamurunun kıvamını tutturmanız için gerekli olan malzeme ile yapılış taktiklerini paylaşıyoruz...

uzEzY_1584045981_7784.jpg

MAKARNA HAMURU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

300 gram un
200 gram irmik
50 gram zeytinyağı/ mısır yağı
7 adet yumurta sarısı
3 yumurta
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker

0CU45_1584046030_2681.jpg

YAPILIŞI

Makarna için özel irmik, un, yumurta ve sarısını karıştırma makinesi ile kıvama getiriniz.
Zeytinyağı tuz ve şekeri ekleyiniz.

Blenderin sivri ucuna hamur toparlanıncaya kadarki ayarda çalıştırınız.
Toparlanmış hamuru 10 dakika kadar yoğurunuz.

Hazır olan hamuru streç film ile sararak buzdolabında 1 saat dinlerdirmeye bırakınız.
Dinlenmiş hamuru 6 eşit parçaya ayırarak merdane desteği ile unlanmış tezgahta istediğiniz boyutta açınız.

S5T4m_1584046058_4298.jpg
Hamurun kenarlarından bıçak desteği ile artanları çıkarınız ve isteğe göre unlayınız. 2 parmak kadar katlama işlemi yapınız.

Yarım santim ebatında kesiniz ve yapışmasını önlemek için az miktarda un serpiniz.

Hazırlanması biten makarnaları hemen pişirmek istemiyorsanız hava almasını önleyerek paketleyiniz 6 aya kadar dondurucuda saklı tutabilirsiniz.

Püf noktası: Pişirmek için tuz ilave ediniz ve kaynama anında bol suda 1 dakika kadar haşlayınız.
 

Similar threads

Türk mutfağının vazgeçilmez börek, hamur işlerinde kullanılan en temel tercihti. Sofraların vazgeçilmez lezzeti yemeklerin yanında bile rahatça tüketilen böreğin, kolay ve pratik şekilde yapımındaki püf noktalar nelerdir? İşte, yanıtlar... Börek yaz kış ayırt etmeksizin tercih edilen bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Türk mutfağının vazgeçilmez börek, hamur işlerinde kullanılan en temel tercihti. Sofraların vazgeçilmez lezzeti yemeklerin yanında bile rahatça tüketilen böreğin, kolay ve pratik halde imalatındaki püf noktalar nelerdir? İşte, karşılıklar... Börek yaz kış ayırt etmeksizin tercih edilen bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Öğrenci evlerinin ve bekarların en pratik yemeklerinden biri olan makarnanın nasıl yapıldığı en çok arananlar listesinde yerini aldı. "Yasemin.com" ekibi olarak sizler için makarna nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? araştırdık. İşte lezzetli makarnanın sırrı... Küçükten büyüğe herkesin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Öğrenci evlerinin ve bekarların en pratik yemeklerinden biri olan makarnanın nasıl yapıldığı en çok arananlar listesinde yerini aldı. "Yasemin.com" ekibi olarak sizler için makarna nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? araştırdık. İşte lezzetli makarnanın sırrı... Küçükten büyüğe herkesin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Öğrenci meskenlerinin ve bekarların en pratik yemeklerinden biri olan makarnanın nasıl yapıldığı en çok arananlar listesinde mekanını aldı. "Yasemin.com" ekibi olarak sizler için makarna nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? araştırdık. İşte lezzetli makarnanın sırrı... Küçükten büyüğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
858,536Konular
981,828Mesajlar
32,356Kullanıcılar
zumzumSon üye
Üst Alt