Makarna herkes tarafından sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Bir çok ailenin tercih ettiği makarna, pişirildiğinde ertesine güne kalmaktadır. Evet, makarna nasıl ısıtılır? Makarnanın topaklaşmaması için yapılması gereken yollar neler olmalıdır? İşte, karşılıklar...
Makarna, karbonhidrat deposu olan bir yiyecektir. Tıpkı devirde tok tutma özelliği olduğu için hanelerde, iş alanlarında ve yurt üzere işletme taraflarında makarna tercih edilen temel yiyecektir. Birebir gün pişirilen makarnanın ertesine güne kalması halinde ısıtma formüllerinin nasıl olduğunu biliyor musunuz? Makarna nasıl ısıtılır? Makarnanın ısıtırken topaklaşmaması için neler yapılmalıdır? İşte, makarna ısıtırken uygulanması gereken kimi metotlar...
MAKARNA NASIL ISITILIR? MAKARNA TOPAKLAŞMASI NASIL ENGELLENİR?
- Makarna ısıtırken yapmanız gereken birinci iş az ölçüde ılık su ek ediniz. Ilık su makarnanızı yumuşatacaktır.
- Makarna ısıtırken tereyağ ek ediniz. Doğal tereyağ makarnanın topaklanmasını önleyecek tel tel olmasını sağlayacaktır.
- Makarna ısıtırken az ölçüde zeytinyağı ek edebilirsiniz. Zeytinyağı katı halde olan makarnayı yumuşatacaktır.
- Makarnayı ısıtırken şahsi bir sos hazırlayabilir ve sonraki gün için farklı tatta bir makarna yemeği servis edebilirsiniz.
- Makarnayı buzdolabına koymak konumuna, az ölçü üzerine yağ gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatarak üzerini bez ile örtebilirsiniz. Böylece ertesine güne ısıtılacak makarnalar topaklanmış katı bir halde olmayacaktır.
-Makarnaya lezzet katan kaşar peynirini küçük modüllere keserek bir ölçü zeytinyağı ek ederseniz hem makarnanın kıvamını istediğiniz üzere elde edebilir hem de kaşarlı bir makarna servisi hazır edebilirsiniz.