Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Makarna nasıl yapılır? Evde kolay makarna yapmanın püf noktaları

Makarna nasıl yapılır? Evde kolay makarna yapmanın püf noktaları
0
44

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
makarna_nasil_yapilir_makarna_yapmanin_puf_noktalari_nelerdir_1572700844_8891.jpg

Öğrenci evlerinin ve bekarların en pratik yemeklerinden biri olan makarnanın nasıl yapıldığı en çok arananlar listesinde yerini aldı. "Yasemin.com" ekibi olarak sizler için makarna nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? araştırdık. İşte lezzetli makarnanın sırrı...

Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği makarna, en kolay yemekler arasında başı çekiyor. İlk defa yemek yapacaklar, üniversite öğrencileri ve yeni evlenenlerin Google'da en çok arananlar listesine yerleştirdiği makarna nasıl yapılır ve makarnanın püf noktaları nelerdir? sorularının yanıtını sizler için araştırdık. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre makarna dünyada en çok tüketilen yiyecekler arasında. İster salçalı isterseniz içerisine ekleyeceğiniz malzemelerle lezzetlendirebileceğiz makarnayı eski zamanlarda kadınlar kışa hazırlık olarak yapıyorlardı. Ancak şimdi marketlerde paket şeklinde satıldığı için kolaylıkla günün her saatinde pişirebilirsiniz. 



MALZEMELER

8 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı tuz
250 gram makarna(yarım paket)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Makarna süzgeci

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye 8 bardak soğuk suyu ekleyin. 

Kaynayan suyun içerisine tuzu ve sıvı yağı ekleyerek kaynaya kadar kapağı kapalı bir şekilde bekleyin.

Afiyet olsun...



Daha sonra içerisine makarnayı ekleyerek, ara ara karıştırın ve pişene kadar ocaktan almayın. Bu adımda tencerenin kapağını sakın kapatmayın, taşabilir.

SdVRM_1538229712_246.Jpeg

Pişireceğiniz makarna çubuk ise sık sık karıştırın ki birbirine yapışmadan güzel şekilde pişsin.

Makarnanın piştiğini anlamak için tahta kaşığın üzerine alıp çatala batıp batmadığını kontrol edebilirsiniz.

pKt3O_1538229836_7223.Jpeg

Pişen makarnaları süzgeçten geçirin ve üzerine soğuk su tutun. Bu adımda makarnanın hamur kıvama gelmesini önleyecektir. 

Tekrar tencereye koyduğunuz makarnayı afiyetle tüketebilirsiniz. 

v6ciE_1538230003_3302.jpg

PEKİ, LEZZETLİ MAKARNANIN SIRRI NEDİR?

Makarnayı pişireceğiniz tencere derin ve büyük olmalıdır. Bu sayede makarnaların birbirine yapışıp, hamur kıvamına gelmesini önleyebilirsiniz. Aynı zamanda az suda pişen makarna lezzetsiz olur ve suyu da taşabilir.

Makarnanın suyuna tuz ve sıvı yağ, su kaynadıktan sonra ilave edilmelidir. 5 bardak suya 1 yemek kaşığı tuz gelecek şekilde bol miktarda atılmalıdır.

Makarnaları suya atmadan önce mutlaka fokurdaması beklenmelidir. Kısık ateşte değil, orta ateşte hızlıca pişirilmelidir.

Soslu makarna yemeyi seviyorsanız, makarnayı süzmeden önce 1 bardak içerisinden alın ve sosun içerisine ekleyin. Bu makarnanın sosuna lezzet ve kıvam verir.

SALÇALI MAKARNA TARİFİ İÇİN

 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt