iltasyazilim
FD Üye
SOSLAR
BOLONEZ SOS
MALZEMELER ; 1 LİTRE
100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması
20 gram rendelenmiş soğan 1 Diş ince kıyılmış sarımsak
400 gram rendelenmiş domates 4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber
½ Çorba kaşığı tuz 1 Adet defne yaprağı
45 ml Domates sosu
YAPILIŞI ;Margarini bir tavada kızdırınYağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsak’ı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurunDomates ve çarliston biberleride katarak bir taşım kaynatınAteşi kısın,15 dk daha pişirip,içine tuz,karabiber,ve defne yaprağı ilave edinÖnceden hazırlanan domates sosunu katınKısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alınServise hazır hale gelmiştir
DOMATES SOSU
MALZEME ;5 LİTRE
300 gram margarin 400 gram havuç (küp şeklinde)
200 gram kereviz (küp şeklinde) 40 gram rendelenmiş soğan
1 Adet ince kıyılmış sarımsak 1 Adet defne yaprağı
1 Dal taze kekik 400 gram UN
600 gram domates püresi 50 gram toz şeker
½ Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber
3 lt et suyu
YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini kızdırınHavuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartınUnu katıp,sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakınDomates püresini ekleyip karıştırınEt suyunu bir taşım kaynatınSıcak et suyunu,hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave edinizŞekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirinOluştukça kefini alınİnce bir süzgeçten geçirip,süzünSosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayınServise hazır hale gelmiştir
MİLANEZ SOS
MALZEME ; 12 LİTRE
50 gram margarin 200 gram ince doğranmış mantar
100 gram dana janbon 200 gram domates
1 Çay kaşığı karabiber ½ ince kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı tuz
YAPILIŞI ;Margarini derin bir tavada eritinYağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edinDana janbonu,domatesi ekleyinSosu bir taşım kaynatıp ateşi kısınKısık ateştekoyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirinTuz ve karabiberini ekleyip,ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapınız
BOLONEZ SOS
MALZEMELER ; 1 LİTRE
100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması
20 gram rendelenmiş soğan 1 Diş ince kıyılmış sarımsak
400 gram rendelenmiş domates 4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber
½ Çorba kaşığı tuz 1 Adet defne yaprağı
45 ml Domates sosu
YAPILIŞI ;Margarini bir tavada kızdırınYağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsak’ı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurunDomates ve çarliston biberleride katarak bir taşım kaynatınAteşi kısın,15 dk daha pişirip,içine tuz,karabiber,ve defne yaprağı ilave edinÖnceden hazırlanan domates sosunu katınKısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alınServise hazır hale gelmiştir
DOMATES SOSU
MALZEME ;5 LİTRE
300 gram margarin 400 gram havuç (küp şeklinde)
200 gram kereviz (küp şeklinde) 40 gram rendelenmiş soğan
1 Adet ince kıyılmış sarımsak 1 Adet defne yaprağı
1 Dal taze kekik 400 gram UN
600 gram domates püresi 50 gram toz şeker
½ Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber
3 lt et suyu
YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini kızdırınHavuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartınUnu katıp,sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakınDomates püresini ekleyip karıştırınEt suyunu bir taşım kaynatınSıcak et suyunu,hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave edinizŞekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirinOluştukça kefini alınİnce bir süzgeçten geçirip,süzünSosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayınServise hazır hale gelmiştir
MİLANEZ SOS
MALZEME ; 12 LİTRE
50 gram margarin 200 gram ince doğranmış mantar
100 gram dana janbon 200 gram domates
1 Çay kaşığı karabiber ½ ince kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı tuz
YAPILIŞI ;Margarini derin bir tavada eritinYağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edinDana janbonu,domatesi ekleyinSosu bir taşım kaynatıp ateşi kısınKısık ateştekoyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirinTuz ve karabiberini ekleyip,ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.