Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Makarnalı Tavuklu Yoğurt Çorbası

Makarnalı Tavuklu Yoğurt Çorbası
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Makarnalı Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet tavuk göğsü
*1 su bardağı makarna
*4 su bardağı kaynar su

Terbiyesi için:


*1 yemek kaşığı tepeleme un
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 çay bardağı su

Sosu için:


*1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı nane

Makarnalı Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı Yoğurdun en güzel hali belki de yoğurt çorbası Çorbaların baş tacı Bilinmesi gereken olmazsa olmaz yoğurt çorbasını farklı lezzetlerle buluşturmaya ne dersiniz?
1 1 adet tavuk göğsü bıçakla parçalara ayrılarak tencereye alınır Üzerine tencerenin neredeyse tamamına kadar soğuk su eklenir ve ocağa alınır Tuz eklenir ve tavuklar haşlamaya bırakılır Haşlanan tavuklar didilir Tekrar tavuk suyunun içine eklenir
2 Kaynayan tavuk suyunun üzerine 4 su bardağı kaynar su eklenir (Tabi tavuk haşlama süresince suyumuz çok azaldıysa) Kaynayan tavuklu suyun içerisine 1 su bardağı boncuk makarna eklenir ve haşlamaya bırakılır
3 Makarna da haşlanırken terbiyesi için bir kapta 1 yemek kaşığı tepeleme un, 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay bardağı su çırpıcıyla katıştırılır Makarnalar da haşlandıktan sonra sıcak sudan hazırlanan terbiyeye alınır ki terbiyenin sıcaklığı yavaş yavaş yükseltilir Hazır olan terbiye tavuklu makarnalı suya eklenir ve sürekli karıştırılarak kaynayana kadar karıştırılır Kaynayınca altı kısılır
4 Çorba kaynarken bi kenarda sosu hazırlanır Sosu için bir tavaya 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ alınır ve kızdırılır Üzerine 1 tatlı kaşığı nane eklenip hafif yakılır Kaynayan çorbanın üzerine eklenir ve bir taşım 12 dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır
NOT 1: Ocağın altı kapatıldıktan sonra çorba tamamen soğuyana kadar asla kapağı kapatılmaz Yoksa çorbanız kesilebilir
NOT 2: Çorbanızın tuzunu ocağın altını kapattıktan 10 dakika sonra ekleyiniz
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,797Kullanıcılar
kexariasSon üye
Üst Alt