iltasyazilim
FD Üye
Makaron (Mükemmel Tat) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta akı
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı +1 yemek kaşığı badem unu (Çiğ bademi robottan geçirip un haline getirebilirsiniz)
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
2, 5 yemek kaşığı dolusu kakao kreması için ;
*1 kutu sıvı krema
*1 ,5 paket sütlü çikolata
Makaron (Mükemmel Tat) Tarifi Yapılışı Öncelikle krema hazırlanır sıvı kremayı bir cezveye aktarıp ocağa alalım Isınma noktasına gelince ocaktan alalım Çikolataları ekleyip karıştıralım ve dolaba kaldıralım 1, 5 saat kadar dolapta kıvam alsın Daha sonra makaron için İki yumurtanın beyazlarını sarılarından ayırıp bir kaba alırız Daha sonra üzerine toz şeker ekleyip mikserle bembeyaz olana kadar çırparak köpürtürüz Daha sonra çiğ bademi rondodan geçiririz Un kıvamına gelene kadar Bir çay bardağı badem tozunun üzerine pudra şekeri ve kakaoyu da ekleyip hepsini birlikte robottan çekmeye devam ederiz Hepsi güzelce karıştıktan sonra bu toz karışımını köpürtülmüş yumurta aklarına ekleriz ve kasık yardımıyla karıştırıp iyice birbirine yediririz Bu karışımı sıkma torbasına ya da buzdolabı poşetine koyarız ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yuvarlaklar sıkarız Tepsiyi iki üç kere masaya vurduralım Hava kabarcıkları çıksın Makaronlar fırına girmeden 1 saat dinlenmesi gerekiyor Üzerinin kabuk tutması gerekiyor 45 dk 1 saat sonra parmağımızın ucuyla üzerini kontrol edin Eğer parmağınıza yapışmıyorsa olmuş demektir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9 dakika pişirelim Kenarları eteklenmeye başladıktan sonra 2 dk daha pişirin ve fırından alın Tepsiyi fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım Soğuyan macaronları bıçakla tepsiden çıkarıp dolaptaki kremadan arasına sürüp birbirleriyle eşleştirelim Afiyet olsun (fırından fırına değişen bilir kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim )?
*2 yumurta akı
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı +1 yemek kaşığı badem unu (Çiğ bademi robottan geçirip un haline getirebilirsiniz)
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
2, 5 yemek kaşığı dolusu kakao kreması için ;
*1 kutu sıvı krema
*1 ,5 paket sütlü çikolata
Makaron (Mükemmel Tat) Tarifi Yapılışı Öncelikle krema hazırlanır sıvı kremayı bir cezveye aktarıp ocağa alalım Isınma noktasına gelince ocaktan alalım Çikolataları ekleyip karıştıralım ve dolaba kaldıralım 1, 5 saat kadar dolapta kıvam alsın Daha sonra makaron için İki yumurtanın beyazlarını sarılarından ayırıp bir kaba alırız Daha sonra üzerine toz şeker ekleyip mikserle bembeyaz olana kadar çırparak köpürtürüz Daha sonra çiğ bademi rondodan geçiririz Un kıvamına gelene kadar Bir çay bardağı badem tozunun üzerine pudra şekeri ve kakaoyu da ekleyip hepsini birlikte robottan çekmeye devam ederiz Hepsi güzelce karıştıktan sonra bu toz karışımını köpürtülmüş yumurta aklarına ekleriz ve kasık yardımıyla karıştırıp iyice birbirine yediririz Bu karışımı sıkma torbasına ya da buzdolabı poşetine koyarız ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yuvarlaklar sıkarız Tepsiyi iki üç kere masaya vurduralım Hava kabarcıkları çıksın Makaronlar fırına girmeden 1 saat dinlenmesi gerekiyor Üzerinin kabuk tutması gerekiyor 45 dk 1 saat sonra parmağımızın ucuyla üzerini kontrol edin Eğer parmağınıza yapışmıyorsa olmuş demektir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9 dakika pişirelim Kenarları eteklenmeye başladıktan sonra 2 dk daha pişirin ve fırından alın Tepsiyi fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım Soğuyan macaronları bıçakla tepsiden çıkarıp dolaptaki kremadan arasına sürüp birbirleriyle eşleştirelim Afiyet olsun (fırından fırına değişen bilir kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim )?